KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Grouse Mountain: skiën met zicht op Vancouver

De directe omgeving van Vancouver telt 3 bergen die populair zijn bij wintersporters: Cypress Bowl, Mount Seymour en Grouse Mountain. Die laatste, op slechts een kwartier rijden vanaf de binnenstad, wordt ook wel de 'Peak of Vancouver' genoemd. Een trip naar Grouse Mountain staat garant voor een heel speciale ervaring: skiën en snowboarden met zicht op de skyline van Vancouver.

Een makkelijke manier om Grouse Mountain te bereiken is per lokale bus. Die is populair bij veel wintersporters, dus kijk niet vreemd op als er snowboard- en skibenodigdheden mee aan boord worden genomen. Om bij de piste zelf te komen, is een tochtje met de Sky Ride Tram een aanrader, al was het maar omdat u tijdens de stijging van 900 meter wordt getrakteerd op een schitterend uitzicht. Het tramkaartje geeft u meteen toegang tot de pistes.

Vancouver met Grouse Mountain op de achtergrond
Vancouver met Grouse Mountain op de achtergrond

Vancouver

Skiën en snowboarden bij nacht

Zowel beginners als experts zijn welkom op Grouse Mountain; het terrein is divers en de 25 pistes zijn verdeeld in verschillende niveaus. The Cut is bijvoorbeeld een populaire baan, en voor de durfals zijn er uitdagende pistes met namen als Purgatory of Devil's Advocate. Dertien pistes zijn uitgerust met lampen die het mogelijk maken 's avonds te skiën of snowboarden. Een spectaculaire belevenis met zicht op de lichtjes van Vancouver.
Hoewel het in Vancouver zelf niet zo veel sneeuwt, heeft Grouse Mountain niet te klagen over het aantal centimeters verse sneeuw dat er jaarlijks valt. En voor het geval het weer een keer niet meewerkt, zijn er maar liefst 35 sneeuwmachines om de natuur een handje te helpen. De stralend witte omgeving van Grouse Mountain en het weidse uitzicht over Vancouver maken het ook een geliefde bestemming voor wandelaars. Voor hen zijn er verschillende avontuurlijke tochten uitgestippeld, geschikt om met of zonder sneeuwschoenen te ondernemen.

“De stralend witte omgeving en het weidse uitzicht over Vancouver maken Grouse Mountain een geliefde plek voor wandelaars”

Dineren op hoogte

Wie van de omgeving wil genieten met een heerlijk diner erbij kan zich laten verwennen in The Observatory. Dit uitstekende restaurant biedt, zoals de naam al doet vermoeden, een spectaculair uitzicht over de stad. De desserts zijn een must: aanrader is de carrot cake met een bodem van dadels en walnoten. Voor een zachter prijsje kunt u terecht bij Lupins Cafe in de Peak Chalet, een entertainmentcentrum. In deze knusse bistro met cederhouten elementen is het prima bijkomen na een dag skiën of snowboarden in de kou. Probeer vooral de Chili Bowl, een pittige hap waar u zó weer van opwarmt.

Dineren met een fenomenaal uitzicht over de stad