KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Historie langs de Freedom Trail

Boston is een stad vol geschiedenis en historische landmarks. De stad speelde een grote rol in de Amerikaanse Revolutie aan het eind van de 18de eeuw. Zestien belangrijke punten zijn nu met elkaar verbonden door een rode bakstenen lijn op straat: de Freedom Trail. De route is 2,5 kilometer lang en begint in Amerika’s oudste publieke park, Boston Common.

De Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog is ontkiemd in Boston, met de fameuze Boston Tea Party van 1773. Uit protest tegen de hoge belastingen op thee die de Britten in hun koloniën hadden ingevoerd, gooiden 60 revolutionairen (‘Sons of Liberty’) alle thee overboord van de schepen in de haven. De onvrede over het Britse bewind had zijn top bereikt: er kwam een opstand op gang die het begin zou blijken van de beslissende strijd voor onafhankelijkheid. Dertien koloniën sloegen handen ineen en werd onafhankelijk in 1776, de oorlog zou nog tot 1783 voortduren.

Boston Common: startpunt van de Freedom Trail
Boston Common: startpunt van de Freedom Trail

Boston

Massachusetts State House

Boston te voet

De Freedom Trail is al erg interessant als geschiedenisles, maar het is ook een mooie manier om de verschillende delen van Boston te voet te verkennen. U kunt op pad gaan met een van de gekostumeerde gidsen die bij het visitor center op de Boston Common voor u klaar staan, of binnen een kaart halen en zelf de trail lopen. Vanaf het bezoekerscentrum voert de route langs het Massachusetts State House met zijn prachtige gouden koepel en vervolgens naar de Granary Burying Grounds. Hier liggen onder andere Samuel Adams, John Hancock en Robert Treat Paine begraven: 3 van de Founding Fathers die de Declaration of Independence op 4 juli 1776 ondertekenden.

+ Lees meer

Bekijk de route

De Freedom Trail

Wandelen en winkelen

Een belangrijke stop aan de Freedom Trail is Faneuil Hall. Het gebouw wordt ook wel de ‘Cradle of Liberty’ genoemd, de wieg van de vrijheid. Hier kwamen Amerikanen in 1764 voor het eerst in opstand tegen de door de Engelsen opgelegde Sugar Act en Stamp Act: belastingen die werden geheven op onder meer suiker, kranten en postzegels. Faneuil Hall is ook de plek waar Benjamin Franklin, een van de Founding Fathers, vaak bijeenkomsten organiseerde. Zijn standbeeld staat op het plein voor de deur van Faneuil Hall.

Aan ditzelfde plein ligt de Faneuil Market Place, waar u historie even kunt combineren met een winkeluitstapje. De 3 oude markthallen huisvesten tientallen boetieks, winkelketens en restaurants. Een perfecte stop voor een leuk souvenir of een lekkere snack. Met name in de zomer is het een geliefde plek voor vermakelijke straatartiesten.

Faneuil Hall
Paul Revere House

Amerikaanse volksheld

De Freedom Trail voert ook door The North End: de Italiaanse wijk van Boston die wordt gekenmerkt door een rauw maar sfeervol straatbeeld. Hier staat het Paul Revere House, het oudste huis van Boston (1680). Paul Revere is een Amerikaanse volksheld die beroemd is vanwege zijn ‘midnight ride’ in 1775 naar het plaatsje Lexington: de koerier ging daar Samuel Adams en John Hancock waarschuwen dat de Britten hen zouden komen arresteren. Het huis is nu een museum, een bezoek kost een paar dollar.