Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Isla Mujeres: Mexicaans luilekkereiland

Toeristische attracties zijn er nauwelijks op Isla Mujeres, het ‘Vrouweneiland’, op een kwartiertje varen van Cancún. Maar dat is ook precies het punt. Hier komen vakantiegangers om te luieren in een hangmat onder wuivende palmbomen met een ijskoude margarita bij de hand. U kunt er heerlijk pootjebaden in de turkooizen Caribische Zee of bij zonsondergang met de tenen in het zand genieten van een vers visje.

Toen Cancún in de jaren ’70 uit de grond werd gestampt als Caribisch vakantieparadijs, was het piepkleine eilandje voor de kust een toevluchtsoord voor hippies. Nu is Mujeres de ideale keus voor vakantievierders die tijd hebben voor maar één uitstapje naar een Mexicaans eiland: het is er stiller dan op Cozumel, maar er is meer vertier dan op Holbox. Met een gehuurd golfkarretje kan het 7 kilometer lange eiland in een dag worden verkend, van het populaire Playa Norte in het noorden tot de kleine Mayatempel op het zuidelijkste puntje.

Isla Mujeres: een bountyeiland vlakbij Cancún
Isla Mujeres: een bountyeiland vlakbij Cancún

Cancun

De mooiste strandjes van Mujeres

De mooiste strandjes van Mujeres

Playa Norte, algemeen beschouwd als een van de allermooiste Caribische stranden, is ook het populairste strand van Isla Mujeres. Bij de hotels en restaurants zijn behalve ligbedjes en parasols ook snorkelspullen en kano’s te huur. Eén strand verderop is Playa Sol iets rustiger; dit is de beste plek van het eiland om de zachtroze zon in de zee te zien zakken. Strandjes aan de beschutte westkust zoals Playa Paraíso, met uitzicht op de skyline van Cancún, zijn relatief stil met strandbarretjes en palapas.

Snorkelen met zeeschildpadden

Isla Mujeres is ook een van de beste snorkel- en duikplekken in de Caribische Zee. Voor de kust van Garrafón, op de zuidpunt van het eiland, ligt een koraalrif waar schildpadden, reuzenmanta’s en fleurige tropische vissen rondzwemmen. Er is hier een soort pretparkje met veel faciliteiten, en iets verderop langs de kustweg zijn snorkelsetjes te huur. Voor duikers zijn er grotten, scheepswrakken en een onderwatermuseum met honderden beelden – 8 meter onder de zeespiegel.

Schildpadden in het water van Mujeres
Het paradijselijke Isla Contoy

In een golfkarretje het eiland rond

Zon, zee en strand zijn de voornaamste attracties van Isla Mujeres, maar een dagje eropuit is ook leuk. Golfkarretjes, het populairste vervoersmiddel op het eiland, zijn te huur voor zo’n 40 euro per dag. Vanuit het dorpje op de noordpunt is het zonder tussenstops een uurtje rijden langs de oostkust naar de zuidpunt. Daar bouwden de Maya’s een tempel ter ere van de regenbooggodin Ixchel. Liever het water op? Boek dan een dagtocht per vissersboot naar Isla Contoy, een onbewoond eilandje met 150 soorten tropische vogels en een stil zandstrand.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Isla Mujeres, Quintana Roo, Mexico