Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

‘Laid-back’ in South Beach

Nergens komt de relaxte, laid-back atmosfeer van Miami zo naar voren als in het trendy South Beach. Alle stereotypen worden hier bevestigd: rolschaatsers zoeven voorbij op het met palmbomen omzoomde Ocean Drive, surfers berijden de azuurblauwe golven, en modellen poseren op de parelwitte zandstranden voor modeshoots. Welcome to Miami!

Het Hollywood van het oosten, de Amerikaanse Rivièra, of simpelweg SoBe. South Beach heeft vele bijnamen maar allemaal met dezelfde strekking: South Beach is hot. De wijk beslaat het zuidelijkste puntje van het lange schiereiland Miami Beach. Hier vindt u de mooiste stranden, beste restaurants en meest trendy nachtclubs. Pak uw zonnebril, rolschaatsen en stiletto’s dus maar in, want in South Beach is het altijd feest.

De neonlichten van South Beach
De neonlichten van South Beach

Miami

Ocean Drive

Art-decoparels

Karakteristiek voor South Beach is de pastelkleurige art-deco-architecuur die het straatbeeld hier grotendeels bepaalt. Zelfs de uitkijkposten van de lifeguards op het strand zijn art-decomeesterwerken. In het historische Art Decior District staan meer dan 800 gebouwen uit de jaren’ 30 en ’40 die samen een prachtig stadsbeeld vormen. Aan Ocean Drive staat een grote rij hotels in deze bouwstijl, met patrijsramen en relings die doen denken aan de grote schepen die hier in de jaren ’30 aanlegden. Met name het Park Central Hotel uit 1937 is een eye-catcher, het is compleet teruggebracht in de originele staat. Loop bij de kruising met 7th Street even het strand op en draai u om: het iconische uitzicht op de art-decoskyline herkent u vast uit de reisgidsen. Aan Ocean Drive ligt ook het Art Deco Welcome Center: hier vindt u brochures, kaarten en boeken over het district. Ook worden er wandelingen georganiseerd: een gids zal de highlights feilloos voor u uitlichten.

Shop ’til you drop

De Lincoln Road Mall is een van de beste plekken om te gaan winkelen in South Beach. De straat is volledig autovrij en dat geeft de ruimte aan straatverkopers die hun stalletjes met handgemaakte sieraden, kunst of sarongs hier graag neerzetten. Daarnaast vindt u hier natuurlijk ook de reguliere Amerikaanse winkelketens. In de shopping mall Bal Harbour vindt u winkels als Prada, Gucci en Versace te midden van een tropische tuin met waterval. Een extra koffer meenemen als u naar Miami vliegt is dus geen overbodige luxe.

Shopping mall op Lincoln Road
Neonverlichting in South Beach

Dansen met de sterren

Als de zon in zee zakt en de neonlichten aangaan, komt South Beach nóg meer tot leven. Van indrukwekkende nachtclubs tot intieme lounges: de keuze is overweldigend groot. Echt high-class is Mansion: hier geven sterren als Jay-Z en P. Diddy regelmatig een feestje en draaien dj’s als David Guetta en Skrillex hun platen. Mansion heeft meerdere verdiepingen, exclusieve viplounges en een perfect geluidssysteem. Wie een avondje uit wil in Miami-style reserveert hier een tafel met ‘bottle service’. Het kost wat, maar de service is van wereldklasse en de ervaring is er een om thuis over op te scheppen.

Foto credits

  • Shopping mall op Lincoln Road: Maria Maarbes, Shutterstock