KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Huiskamerclub Rosi’s

Berlijn staat bekend als een stad waar dag en nacht wordt gefeest. De hoofdstad van Duitsland kent ongeveer 300 (legale) clubs, en dat maakt het soms lastig kiezen. Een van de uitgaansgelegenheden die u eigenlijk niet mag overslaan is Rosi’s, door verschillende tijdschriften aangeprezen als een van de beste clubs van Berlijn.

Danstempel Rosi’s ligt in de levendige wijk Friedrichshain in voormalig Oost-Berlijn. Friedrichshain is de ideale buurt voor een lekker avondje uit. In de Warschauer Brücke en de Simon-Dach Straße bevindt zich een breed scala aan restaurants en kroegen. Op een paar minuten lopen van dit drukke uitgaanscentrum in de Revaler Straße ligt Rosi’s. Na een heerlijk diner en een paar cocktails – tijdens het happy hour in een van de vele bars – kunt u in Rosi’s tot in de late uurtjes dansen.

De kleurrijke wijk Friedrichshain
De kleurrijke wijk Friedrichshain

Berlijn

Een drankje doen in de tuin

Relaxen in de tuin

Rosi’s ligt verscholen tussen een aantal oude bedrijfspanden en een met graffiti versiert appartementencomplex. Ook al is het altijd druk bij Rosi’s, er staat zelden een rij voor de deur. Als u die paar euro bij de ingang heeft betaald, betreedt u een grote tuin met huisbanken, vuurkorven en een tennistafel staan. Hongerige feestgangers kunnen hier in de zomer ook een stukje vlees van de barbecue nuttigen.

Dansen op balkanbeats en techno

Eenmaal binnen bij Rosi’s is er genoeg keuze: de club heeft 2 danszalen en een aantal kleine kamertjes voor een intiemer drankje. De kleinere vertrekken zien eruit als huiskamers uit de jaren ’70 – ideaal om even tot rust te komen tussen het dansen door. De muziek verschilt per avond en per vloer. Zo kunnen de dj’s in de ene zaal op zaterdag elektro draaien en in de andere zaal balkanbeats. De volgende dag is het techno en reggae. Er treden ook regelmatig bandjes op in Rosi’s.

+ Lees meer

“Dansen tot in de late uurtjes op reggae, techno, electro en andere beats.”

Bekijk op de kaart

Revalerstraße 29, 10245 Berlin