KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

‘Love is in the air’ op de N-Seoul Tower

Te midden van de groene heuvels die Seoul omringen, rijst de grootste attractie van de stad omhoog: de N-Seoul Tower. Deze 237 meter hoge toren biedt een panoramisch uitzicht over de metropool. In de avond wordt de N-Seoul belicht met verschillende kleuren; de toren is een iconisch herkenningspunt van de stad.

De N-Seoul Tower is in 1969 gebouwd als communicatietoren voor tv-stations; sinds 1980 is ze geopend voor publiek. U kunt elke tien minuten met een kabelbaan naar boven. Naast een observatieplatform zijn er verschillende restaurants, een café, souvenirshops en een museum te vinden. Maar de voornaamste reden dat mensen een bezoek brengen aan deze toren is de liefde.

N-Seoul Tower by night
N-Seoul Tower by night

Seoul

Liefdessloten op de N-Seoul Tower

Zeg het met een hangslot

De N-Seoul Tower is een romantisch bedevaartsoord voor stelletjes die elkaar de eeuwige liefde willen verklaren. Net als bij de Pont de l'Archevêché in Parijs hangen de hekken vol met hangslotjes in allerlei kleuren en maten, gesigneerd met de namen van verliefde koppeltjes. In tegenstelling tot veel andere steden stimuleert de gemeente van Seoul de mensen tot het ophangen van de sloten: niets is mooier dan de liefde verspreiden. De toren is inmiddels al versierd met duizenden hangsloten.

Fenomeen koppeltjes-cultuur

In een land waar zoenen op straat niet erg op prijs wordt gesteld – intiem zijn doe je thuis en niet in het openbaar –  uiten de Zuid-Koreanen hun liefde op een bijzondere manier. Stelletjes maken reclame voor hun relatie door het dragen van dezelfde outfits. Zo dragen ze dezelfde schoenen, shirts, jassen of, meer privé: ondergoed. Het is een fenomeen dat ook is terug te zien op de N-Seoul Tower. De afgelopen paar jaar is er een grote markt ontstaan voor deze koppels-cultuur. Zoek online op de woorden ‘couple fashion Korea’ en u vindt een zeer groot aanbod van matching kleding.

Koppeltjes-cultuur in Seoul
Teddyberen brengen cultuur bij

Haute cuisine en teddyberen

Ook voor vrijgezellen is de N-Seoul Tower een leuk uitje. Naast een adembenemend uitzicht over de stad kunt u bij restaurant n.Grill in de toren genieten van een buitengewoon goed diner. Chef-kok Duncan Robertson, voorheen werkzaam bij Michelinsterrenrestaurants Nobu en Atelier de Joel Robuchon, bereidt hier de lekkerste Franse gerechten. Kinderen worden op de N-Seoul Tower niet vergeten: op het platform van de toren bevindt zich het Teddy Bear Museum. Daar beelden verschillende teddyberen op een speelse manier de geschiedenis en cultuur van Zuid-Korea uit.