Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Ontspannen in de spa

Dubai profileert zich als luxebestemming en mikt op de gegoede bezoeker met een flink budget. De vele luxehotels zijn uitgerust met overdadige suites en peperdure restaurants, maar u vindt er ook prachtige spa’s. Na een dag zonnen, sightseeën en shoppen kunt hier heerlijk bijkomen in de spa’s, die vaak zo groot zijn dat u erin kunt verdwalen.

De producten waarmee wordt gewerkt, komen niet van de drogist: u wordt ingesmeerd met kostbare kaviaarcrème van het Amerikaanse Kerstin Florian, peperdure theebalsem van het Franse Thémaé of 24-karaats goudserum van het Zwitserse La Prairie. Ook de therapeuten, die worden ingevlogen uit Tunesië, Turkije, Bangkok en Bali, zijn van topklasse. Het spamenu van Desert Palm telt 28 pagina’s – kiezen kan een opgave zijn, maar daarna ogen dicht en ontspannen maar.

Infinity pool van hotel Burj al Arab
Infinity pool van hotel Burj al Arab

Dubai

De Assawan Spa

Een 7-sterrenspa

Het iconische Burj Al Arab is het enige (zelfbenoemde) zevensterrenhotel ter wereld, en daar hoort natuurlijk ook een zevensterrenspa bij. De Assawan Spa op de 18de verdieping heeft een panoramisch uitzicht op de stad en de Palmeilanden. Maar hier komt u toch vooral om uw ogen te sluiten tijdens een van de tientallen behandelingen, van kaarsvet tot kruidenstempels. De huisbehandeling: een massage van anderhalf uur met een mix van Japanse, Thaise, Zweedse en Balinese technieken.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Assawan Spa, Burj Al Arab, Jumeirah Road, Jumeirah, Dubai, www.jumeirah.com

5-sterren badritueel

Het pronkstuk van de uitgestrekte One&Only spa is de oriëntaalse hamam. Een badritueel als in het oude Constantinopel – maar dan in vijfsterrenluxe. Het ritueel beslaat 2 uur: eerst wordt u gewassen en gescrubd, dan volgt een pakking in ontslakkende rasulklei, een gezichtsbehandeling met honing en tot slot een ontspannende lichaamsmassage.

+ Lees meer

Badderen als in het oude Constantinopel

Bekijk op de kaart

One&Only Royal Mirage, Al Sufouh Road, Al Sufouh, Dubai, www.oneandonlyresorts.com

Lime Spa: wellness-tempel in de woestijn

Wellness-tempel

In de woestijn aan de rand van Dubai staat designhotel Desert Palm, waar de wellness-tempel een uitgebreid spamenu hanteert. Kies uit een gezichtsbehandeling met proteïnerijke kaviaar, een reinigende scrub met zeezout of een ontknopende shiatsu-massage. De huisbehandeling stelt u zelf samen: kies verschillende behandelingen en laat ze samensmeden tot één ritueel van tweeënhalf uur tot een halve dag.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Lime Spa, Desert Palm, Al Awir Road, Warsan 2, Dubai, http://desertpalm.peraquum.com

Foto credits

  • De Assawan Spa: Jumeirah Group
  • Badderen als in het oude Constantinopel: Sarah Ackerman, Flickr
  • Lime Spa: wellness-tempel in de woestijn: Roland Rudolf, Flickr