Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Rwanda’s best bewaarde natuurgeheim

Rwanda staat niet bekend als safariland bij uitstek. De Grote Vijf zijn er niet te vinden; de buffel, luipaard en olifant wonen hier wel, maar de neushoorn en leeuw niet meer (hoewel er wordt gewerkt aan een herintroductie). Veel safarigangers nemen daarom het nationale park Akagera, gelegen tegen de Tanzaniaanse grens, niet heel serieus. Ten onrechte, want het is een weergaloos wildreservaat.

Akagera is minder bekend dan nationale parken als Masai Mara en Serengeti in naburig Kenia en Tanzania. Dat er minder wild is te zien, heeft als groot voordeel dat het er ook een stuk rustiger is. Geen files van ronkende Landrovers vol mensen die zich verdringen om een glimp op te vangen van een uitbuikende leeuw of foeragerende giraffe. Op safari in Akagera betekent solo of samen met een ranger eropuit: u gaat in alle rust op speurtocht naar kuddes savanneolifanten en kafferbuffels en wie weet een luipaard in volle vaart.

Zebra’s en bavianen in wildpark Akagera
Zebra’s en bavianen in wildpark Akagera

Kigali

Solo op safari in Akagera

Akagera beslaat een gebied ter grootte van de provincie Utrecht, dat vooral savanne maar ook meren, grasland, heuvels en papyrusmoeras herbergt. Er leven grote kuddes steppezebra’s, antilopen in alle denkbare varianten, olijfbavianen, groene meerkatten, sierlijke servalkatten, gevlekte hyena’s en gestreepte jakhalzen. Ook een nachtelijke safari loont de moeite, al was het maar om de dikstaartgalago te zien of de kleinere moholi, ook een primaat, met z’n zwarte kologen en grote flaporen.Dankzij de verscheidenheid aan biotopen in het nationale park voelen ook vogels zich in groten getale hier thuis. Er komen bijna 500 verschillende soorten zang-, water- en roofvogels voor, waaronder bijzondere en bedreigde soorten als de prachtige papyrusfiskaal en de koddig ogende schoenbekooievaar. Doordat het bezoekersaantal bescheiden is, zult u gegarandeerd meer wilde beesten zien dan toeristen.

“Tijdens een nachtelijke safari spot je de kleine moholi met z’n zwarte kologen en grote flaporen”

Safariparadijs op maar 3 uur van Kigali

Accommodatie met Out Of Africa-gevoel

Bescheiden bezoekersaantallen betekenen ook een bescheiden aanbod aan accommodatie: welgeteld zijn er 2 opties. Aan de rand van de savanne staat de Akagera Game Lodge, met 80 kamers en suites, een restaurant en een verkoelend zwembad met uitzicht op het Ihemameer. De nieuwe en kleinschalige Ruzizi Tented Lodge staat garant voor het ware ‘Out Of Africa’-gevoel. Maximaal 20 gasten verblijven hier in 9 luxueuze safaritenten met hardhouten vloeren, kingsize-bedden, badkamers met ligbad en veranda’s met breedbeelduitzicht op de omringende natuur.