Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Wandelen over de National Mall

De National Mall wordt ook wel het politieke hart van de Verenigde Staten genoemd. Deze uitgestrekte groenstrook in het centrum van Washington D.C. wordt geflankeerd door imposante monumenten, iconische overheidsgebouwen en indrukwekkende musea. Het is dé plek waar Washington betovert, imponeert en macht uitstraalt.

In 1791 gaf president George Washington de Frans-Amerikaanse architect Pierre Charles L’Enfant de opdracht om een gebied van zo’n 22 vierkante kilometer the ontwerpen tot hoofdstad van de Verenigde Staten. L’Enfant wilde graag een ‘grand boulevard’ creëren tussen het Capitool en de plek waar nu het Washington Monument staat. In 1901 initieerde senator James McMillan het McMillan Plan, een uitbreiding op het plan van L’Enfant. Hiermee creëerde hij de National Mall zoals we die nu kennen.

Uitzicht vanuit het Lincoln Memorial
Uitzicht vanuit het Lincoln Memorial

Washington

I Have a Dream

Aan de voeten van president Lincoln

De National Mall strekt zicht uit van het Lincoln Memorial tot aan het Capitool en is bijna 3 kilometer lang. Het beste punt om aan een wandeling te beginnen is boven aan de trappen van het Lincoln Memorial. Hier heeft u het mooiste uitzicht over de Mall. Het Washington Monument weerspiegelt prachtig in de Reflecting Pool terwijl u in de verte de koepel van het statige Capitool ziet. Op deze trappen hield Martin Luther King in 1968 zijn beroemde ‘I Have a Dream’-speech. Binnen staat het bijna 6 meter hoge standbeeld van president Abraham Lincoln. Vanuit zijn stoel kijkt hij rustig uit over Washington.

Een collectie waanzinnige musea

Een wandeling langs de Mall kan zomaar een dag in beslag nemen – niet zozeer vanwege de lengte van de groenstrook, maar door de tientallen musea die deze uitgestrekte vlakte flankeren. Langs de Mall staan maar liefst 10 Smithsonian-musea. Ze zijn stuk voor stuk zijn gigantisch in omvang, en tenzij u dagenlang de tijd heeft, kunt u zichzelf het best beperken tot 2 of 3 er van. Het National Museum of American History mag u in elk geval niet missen. Hier liggen honderden jaren Amerikaanse geschiedenis uitgestald: van Lincoln’s hoge hoed tot de eerste Nintendo Game Boy. Een van de meest waardevolle objecten is de allereerste versie (uit 1813) van de  Star Spangled Banner, de Amerikaanse vlag. Deze gigantische vlag inspireerde Francis Scott Key tot het schrijven van het lied dat uiteindelijk het Amerikaanse volkslied zou worden. Ook een aanrader is het National Museum of Natural History. Van een zaal vol dinosaurussen tot de Hope Diamant: iedereen vindt hier wel iets dat hem of haar boeit.

Vlaggen rond het Washington Monument

Washington Monument: het centrale punt

In het hart van de Mall staat het Washington Monument. Deze obelisk is het hoogste punt in Washington D.C. In een rechte lijn met dit monument liggen 4 belangrijke punten: het Lincoln Memorial in het westen, het Witte Huis in het noorden, het Capitool ten oosten en het Jefferson Memorial in het zuiden. De pilaar wordt omringd door 56 Amerikaanse vlaggen: zij vertegenwoordigen de 50 staten plus Washington DC en 5 Amerikaanse gebiedsdelen, waaronder Puerto Rico en de Virgin Islands. U kunt met de lift naar de top van het monument, maar hiervoor heeft u wel tickets nodig die u van tevoren moet reserveren.