KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De attracties van Fisherman’s Wharf

De vissersboten, souvenirwinkels en zeehonden maken van Fisherman’s Wharf een van San Francisco’s grootste attracties. Veel inwoners van San Francisco lopen met een grote boog om de toeristische haven heen, maar bezoekers lijken er geen genoeg van te krijgen. Het is misschien niet het meest authentieke stukje van de stad, maar vermakelijk is het zeker wel.

De oorspronkelijke naam van de werf is Meiggs Wharf, maar dit veranderde in de loop der tijd in Fisherman’s Wharf dankzij de grote aantallen vissersboten die hier aanmeerden. Een kleine vloot van zo’n 25 boten legt hier nog steeds aan. Fisherman’s Wharf is tegenwoordig vooral een ‘strip’ vol winkels en entertainment. Bovendien is dit ook de plek waar de ferryboot naar het beroemde gevangeniseiland Alcatraz vertrekt.

Het bruisende Fisherman’s Wharf
Het bruisende Fisherman’s Wharf

San Francisco

De zeeleeuwen van Pier 39

Zeeleeuwen en souvenirs

Fisherman’s Wharf loopt van Pier 39 door tot Ghirardelli Square, vernoemd naar de beroemde lokale chocoladefabrikant. Pier 39 is zonder twijfel het populairste gedeelte van de werf en is vooral beroemd vanwege de grote kolonie Californische zeeleeuwen die hier haar thuis heeft gevonden. De luidruchtige dieren liggen er heerlijk in de zon en trekken zich weinig aan van de duizenden mensen die hen dagelijks komen bekijken. Voor een souvenir zit u op Pier 39 ook goed: sweaters, T-shirts, petjes en sleutelhangers, het is hier allemaal in veelvoud te krijgen.

Een werf vol entertainment

Fisherman’s Wharf heeft veel weg van een pretpark: er zijn tientallen attracties te vinden. Het Musée Mécanique op Pier 45 heeft een bizarre collectie oude arcade games, flipperkasten en andere machines die op muntjes werken. Zorg dus dat u voldoende ‘quarters’ bij u heeft. Bij het Aquarium of the Bay krijgen bezoekers een indruk van het leven in de wateren rondom San Francisco: er zijn zelfs ‘touch pools’ waarin u zeesterren en andere zeebewoners kunt aanraken. En dan is er nog een Ripley’s Believe it or Not: een verzameling bizarre objecten, rariteiten en optische illusies.

Aquarium of the Bay aan Fisherman’s Wharf
De reusachtige Dungeness-krab

Gigantische krabben

Het is niet verrassend dat er op een werf vol vissersboten een groot aantal visrestaurants te vinden is. U proeft er bijvoorbeeld de Dungeness-krab: van november tot juni worden bootladingen van deze krabsoort de stad binnengebracht. Het krabseizoen wordt elk jaar in december officieel ingeluid met het Fisherman’s Wharf Crab Festival. Met een ticket voor dit evenement kunt u volop  krabgerechten eten, gemaakt door topkoks uit verschillende restaurants. Lekker met wijnen uit de regio.