Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Het culturele hart van San Francisco

Ooit een sfeerloze parkeerplaats, nu de culturele oase van San Francisco: de Yerba Buena Gardens. Hier picknicken gezinnen in het gras, spelen kinderen bij de waterval en bezoeken kunstliefhebbers het San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) of het Yerba Buena Center for the Arts (YBCA). De drukte van de stad lijkt in dit park even heel ver weg.

De groene esplanade is het hart van de Yerba Buena Gardens. Aan dit grote grasveld liggen musea, een winkelcentrum en een oude kerk. In 1980 werd het plan opgevat de lege vlakte tussen 3rd en 4th Street in de wijk SoMa (South of Market) om te toveren tot park en cultureel centrum. En met succes; het is nu een van de meest geliefde plekken in San Francisco. Het hele jaar door vinden hier evenementen plaats, zoals de Farmer’s Markets en het Yerba Buena Gardens Festival.

Groen en cultuur op één plek
Groen en cultuur op één plek

San Francisco

Het opvallende SFMOMA

Moderne kunst in het SFMOMA

De grootste blikvanger is ongetwijfeld het SFMOMA. Achter de bakstenen façade met de zwart-wit gestreepte toren gaat een grote collectie moderne kunst schuil. Hier vindt u foto’s van de beroemde fotograaf Ansel Adams en schilderijen van Picasso en Matisse. Het museum opende haar deuren al in 1935 maar verhuisde pas in 1995 naar de locatie grenzend aan de Yerba Buena Gardens. Let wel: wegens renovatie en uitbreiding is het SFMOMA gesloten tot 2016. Diverse exposities zijn echter elders in de stad en de Bay Area te zien – check daarvoor www.sfmoma.org.

Yerba Buena Center for the Arts

De grote kracht achter het Yerba Buena Center for the Arts is de enorme variëteit in tentoonstellingen en het alsmaar veranderde karakter ervan. Het YBCA heeft geen permanente collectie en biedt dus ruimte aan alles wat actueel is. Videokunst, fotografie of een tentoonstelling over de Bay Bridge: het is altijd weer verrassend. Naast het centrum staat ook nog een theater waarin regelmatig muziek- en dansvoorstellingen worden gehouden.
Het YBCA
De Creativity Carousel

Creatieve kids

Populair bij families is het Children’s Creativity Museum, het interactieve kunst- en technologiemuseum dat zich speciaal richt op kinderen. De missie van het museum is, naar eigen zeggen, kinderen de 3 C’s van hedendaagse vaardigheden bij te brengen: communication, collaboration en creativity (communicatie, samenwerking en creativiteit). In een multimedia-omgeving worden de jonge bezoekers gestimuleerd hun creativiteit en fantasie te gebruiken. Populair is ook de ‘creativity carousel’, een draaimolen uit 1906; de allerjongsten kunnen er een ritje mee maken op prachtige houten paarden.

Foto credits

  • De Creativity Carousel: thaths, Flickr