KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De bountystranden van St. Maarten

Strand- en watersportliefhebbers zitten helemaal goed op het mooie Sint Maarten. Of u nu op het Nederlandse of het Franse deel bent, overal zijn Caribische droomuitzichten op wuivende palmbomen en witte zandstranden. Dat maakt dit Bovenwindse Eiland met 70 kilometer kustlijn een paradijselijke plek om te snorkelen, duiken, (kite)surfen, kajakken – of languit te loungen in een strandbar.

Sint Maarten telt 37 verschillende baaien, en elke heeft een eigen sfeer. Het opvallendst is Maho Beach, geliefd bij vliegtuigspotters. Dit strand ligt zo dicht onder de aanvliegroute van de Prinses Juliana-luchthaven dat de handdoeken regelmatig opwaaien door de slipstream! Rustzoekers vinden het strand van hun dromen eerder in de meer afgelegen baaien. En in het midden tussen deze 2 uitersten, zijn er de vele mondaine stranden van Sint Maarten, met strandclubs en gezellige restaurants.

Anse Marcel strand
Anse Marcel strand

Sint Maarten

Het Franse deel van het eiland

Cocktails op Orient Beach

Orient Bay Beach is een van de grootste en levendigste stranden van Sint Maarten. De baai ligt aan de noordoostkust, in het Franse deel. Dankzij de vele strandbars en ligstoelen heeft het wat weg van de Côte d'Azur. Maar in de restaurantjes onder de palmbomen proeft u ook de couleur locale, in de vorm van tropische cocktails of ‘acras’, creoolse visballetjes. De baai met een lang wit zandstrand en azuurblauw water kijkt uit op 3 kleine eilandjes: Pinel, Green Cay en Tintamarre.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Orient Bay Beach, avenue des Plages, Collectivité de Saint-Martin, Saint Martin

Happy Beach: puur en paradijselijk

Voor Happy Beach moet u wat moeite doen: vanaf Friar’s Beach voert een voetpad (ongeveer 15 minuten lopen) door de bossen naar deze afgelegen baai. U vindt er kristalhelder water, fotogenieke rotsen en weelderige begroeiing tot op het zand. Een ideale plek voor een picknick. Op het strand is verder niets – geen stoelen, geen strandtenten en geen horeca. Bij Happy Beach kunt u prachtig  snorkelen, de baai zit vol met kleine visjes.

+ Lees meer

Mooi afgelegen Happy Beach

Bekijk op de kaart

Happy Bay Beach, Collectivité de Saint-Martin, Saint-Martin

Rode rotsen bij Cupecoy Beach

Perfecte zonsondergang in Cupecoy Bay

Om de dag romantisch af te sluiten, gaan kenners naar Cupecoy Bay: hier krijgen de roodbruine kliffen een mooie warme gloed bij zonsondergang. Er zijn geen bars direct op de stranden van Cupecoy, maar u kunt hier vaak een koud biertje krijgen bij rondlopende drankverkopers.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Cupecoy Beach, Sint Maarten