KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De Magnificent Mile

Chicago’s Magnificent Mile is een van de meest uitgebreide en decadente winkelstraten ter wereld. 13 stratenblokken lang, met meer dan 460 winkels, 275 restaurants en 60 hotels. Allemaal opeengestapeld, met ook nog musea, mediabedrijven en allerhande attracties, onder een woud van wolkenkrabbers. Shop till you drop, get up, shop – het gaat maar door.

De ‘Mag Mile’ beslaat het gedeelte van North Michigan Avenue tussen de Chicago River en Oak Street. Jaarlijks trekt ze rond de 22 miljoen bezoekers. Behalve een winkelparadijs is de mijl ook de thuishaven van de oudste gebouwen van de stad, zoals de Water Tower en het Pumping Station. Ook het 100 verdiepingen tellende John Hancock Center maakt er onderdeel van uit.

Magnificent Mile bij nacht
Magnificent Mile bij nacht

Chicago

Shoppen tussen wolkenkrabbers

De benaming van het winkelwalhalla werd al bedacht door een slimme projectontwikkelaar in de jaren ’40 van de vorige eeuw. Maar het concept is nog ouder: dit winkelgebied was onderdeel van het Burnham Plan of Chicago, dat in 1909 werd gepresenteerd en Chicago leefbaarder moest maken. Het behelsde onder meer een betere bestemming voor de oever van Lake Michigan en een verbreding van de straten. Volgens het plan zouden de pakhuizen en fabriekspanden van Pine Street plaatsmaken voor het commerciële centrum van de stad.

Een eeuw later blijkt hoe goed dat idee is aangeslagen. Alles is de hoogte in geschoten, met als meest imposante voorbeelden het Wrigley Building, de Tribune Tower, het London Guarantee Building, het Palmolive Building en het John Hancock Center. De Mile wordt inmiddels in één adem genoemd met andere beroemde winkelstraten als Rodeo Drive in Los Angeles en Fifth Avenue in New York.

Hancock Plaza
In de lente staat de Magnificent Mile vol tulpen

Het John Hancock Observatory

Wie een goed overzicht wil van het twinkelende stratenplan van Chicago doet er goed aan eens rond het schemeruur het John Hancock Observatory te bezoeken. Een supersnelle lift katapult bezoekers in 34 seconden naar de 94ste verdieping. Hier beperkt het uitzicht zich niet alleen tot de Magnificent Mile en de rest van de stad, maar strekt het zich ook uit over Lake Michigan en maar liefst vier omringende staten. Wie last heeft van hoogtevrees kan zich vermaken in het winkelcentrum onder aan de toren.

+ Lees meer

Het John Hancock Center

Bekijk op de kaart

875 N Michigan Avenue