KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De overweldigende natuur van Vancouver Island

Ruige kustlijnen, grillige bergen en mossige regenwouden: de natuur op Vancouver Island is overweldigend mooi. Op een relatief klein oppervlak heeft zich hier een diversiteit aan natuur verzameld die zijn weerga niet kent. Beren, orka’s en dolfijnen laten zich regelmatig zien. U kunt er maar liefst 18 natuurparken bewonderen.

Vancouver Island ligt net voor de kust van Vancouver en is makkelijk per boot te bereiken. Vanuit de charmante eilandhoofdstad Victoria worden talloze tours georganiseerd, maar de beste manier om het eiland te verkennen is met een huurauto. Op het eiland, 460 kilometer lang en zo’n 100 kilometer breed, ligt de volgende bezienswaardigheid nooit heel ver weg. Dit zijn een aantal van de mooiste parken van het eiland om naartoe te rijden.

De kustlijn van Pacific Rim National Park
De kustlijn van Pacific Rim National Park

Vancouver

Felgekleurde zeesterren spotten op het strand

De majestueuze en ruige stranden van het Pacific Rim National Park behoren zonder twijfel tot de hoogtepunten van Vancouver Island. Het park bestaat uit 3 delen: West Coast Trail, de Broken Group of Islands en Long Beach, het meest toegankelijke deel van het park. Over dit 20 kilometer lange strand kunt u fantastische wandelingen maken. Als het eb is, liggen de getijdepoelen vol met anemonen en felpaarse en oranje zeesterren.
De Broken Group of Islands is een groep van meer dan 100 eilanden, een archipel die zich uitstekend leent voor kajaktochten en wildkamperen. Voor wie dit allemaal nog niet sportief genoeg is, zal de West Coast Trail voldoende uitdaging bieden. Dit roemruchte wandelpad van 75 kilometer lang voert langs de zuidwest kust van Vancouver Island. Wie het pad helemaal uitloopt is ongeveer een week bezig, maar u kunt er natuurlijk ook delen van bewandelen.

Hoge bomen in Carmanah Walbran Provincial Park

Wandelen tussen woudreuzen

Tussen de gigantische met mos bedekte sparrenbomen van het Carmanah Walbran Provincial Park heerst een serene rust. De bomen zijn (ook letterlijk) de topattractie van dit park aan de westkust van Vancouver Island: er staan in dit bos hoge bomen van meer dan 1.000 jaar oud. De 95 meter hoge Carmanah Giant is de hoogste sitkaspar ter wereld, ondanks zijn relatief jonge leeftijd van 400 jaar.

Bergtoppen en watervallen

Het hart van Vancouver Island wordt gedomineerd door Strathcona Provincial Park, het grootste park op het eiland. De besneeuwde bergtoppen, kristalblauwe meren en kletterende watervallen van dit gebied trekken al jaren natuurliefhebbers van over de hele wereld. Het is met name geliefd onder mensen die op zoek zijn naar echte wildernis, aangezien grote delen van het park nog niet zijn gecultiveerd. Ook de hoogste waterval van Canada (Della, 440 meter) bevindt zich in dit park, maar het pad ernaartoe is alleen geschikt voor gevorderde wandelaars. Makkelijker te bereiken en ook de moeite waard zijn de Lower Myra Falls.

Strathcona Provincial Park