Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Het ‘echte’ Cuba verdwijnt – ga nu!

Sinds Barack Obama en Raúl Castro elkaar op een top in Panama de hand schudden, maakt Cuba zich op voor een nieuwe Amerikaanse invasie – ditmaal in vredestijd. Lang zal het niet meer duren voordat het Caribische eiland wordt overspoeld door Amerikaanse toeristen. Nu is Cuba nog een wonderlijke tijdcapsule, waar de vooruitgang een halve eeuw stil lijkt te hebben gestaan. Ga nu, voordat het te laat is.

Kleurige koloniale huizen met afbladderende verf, glimmende bolides uit de jaren ’50 die met touwtjes bij elkaar worden gehouden, en oude vrouwtjes die sigaren roken bij een soundtrack van swingende salsa. Bij het horen van de naam ‘Cuba’ verschijnt dat beeld op het netvlies. Sinds het aftreden van Fidel Castro heeft zijn broer Raúl ingrijpende economische hervormingen doorgevoerd; hij zoekt aansluiting bij de moderne tijd. Tot het zover is, kunt u zich met deze 3 tips onderdompelen in het oude Cuba.

De kleurrijke gebouwen van het oude Havana
De kleurrijke gebouwen van het oude Havana

Havana

Hotel Nacional

Slaap in een historisch staatshotel

Internationale hotelketens als Hilton en InterContinental staan te popelen om terug te keren naar Cuba, maar sinds de Revolutie zijn alle hotels in overheidshanden. Het vlaggenschip is het Hotel Nacional, een grand hotel uit de hoogtijdagen van het Cubaanse toerisme. In dit vijfsterrenpaleis aan de Malecón logeerden Winston Churchill, Frank Sinatra, Marlene Dietrich, Ava Gardner en Erroll Flynn in luxe. Tegenwoordig ademt het Hotel Nacional vooral vergane glorie, maar voor reizigers die van nostalgie houden bestaat er geen beter hotel in Havana.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Hotel Nacional de Cuba, Calle 21 y O, Vedado, Havana,

www.hotelnacionaldecuba.com

Huur een klassieke Cadillac

Sinds de recente hervormingen hebben moderne Chinese auto’s hun entree gemaakt, maar de vele Cadillacs, Buicks en Chevrolets uit de jaren ’50 domineren nog steeds het Cubaanse straatbeeld. Door het Amerikaanse handelsembargo konden de Cubanen geen nieuwe auto’s meer kopen en moesten ze het stellen met het wagenpark van dat moment. Ze hielden de auto’s met moeite maar ook met liefde aan het rollen. Bij het Capitolio in Havana huurt u voor een handvol peso’s een knalroze cabrio mét chauffeur voor een dag toeren in stijl.

+ Lees meer

Toeren in stijl

Bekijk op de kaart

Capitolio, Paseo del Prado, Havana

’s Werelds grootste ijssalon

Eet een socialistisch schepijsje

Nadat Fidel Castro na de Revolutie alle buitenlandse bedrijven het land uitgezet had, ging hij zijn favoriete lekkernij missen: schepijs. Hij liet daarom naast het vliegveld een grote ijsfabriek bouwen. En in het hart van Havana liet hij een park aanleggen met een futuristisch paviljoen waarin ’s werelds grootste ijssalon huist. Hoewel Coppelia plaats biedt aan 1.000 bezoekers, staan er vaak urenlange rijen voor de verschillende ingangen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Coppelia, Parque Coppelia, 2111 Calle L, Havana