KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Wandelen in Bukchon Hanok Village

Met een wandeling door Bukchon Hanok Village kunt u het verleden van een traditioneel dorp beleven. Het dorp, met een 6 eeuwen oude geschiedenis, ligt tussen de 2 mooiste paleizen van de stad, Gyeongbokgung en Changdeokgung. In tegenstelling tot andere traditionele dorpen is Bukchon niet gebouwd voor toeristen. Tijdens de Joseon-dynastie woonde hier de heersende klasse, nu resideren er nog enkele nakomelingen van de aristocratie.

De Joseon-dynastie duurde van 1392 tot 1897, de langst durende dynastie uit de wereldgeschiedenis. De Joseon-periode bepaalt nog steeds grotendeels het gezicht van hedendaags Korea. Dit is merkbaar in alledaagse zaken zoals aanzicht, respect voor ouderen, etiquette en het taalgebruik.

Bukchon Hanok Village
Bukchon Hanok Village

Seoul

Traditionele Hanok-huizen

In Bukchon Village staan ongeveer 900 traditionele Hanok-huizen. De woningen zijn gemaakt van steen, hout, aarde en rijstpapier en zijn voorzien van glooiende daken. Sommigen hebben nog een klassiek inrichting – dunne matrassen op de grond, lage eettafels en kussens als zitplaatsen – en kunnen worden bezichtigd. In andere woningen is het mogelijk ambachtelijke workshops te volgen. Bukchon wordt dankzij deze workshops en de vele musea, waaronder het Bukchon Asian Art Museum en het Museum van de Koreaanse kunst, steeds belangrijker als een centrum voor kunst en cultuur.

“Bezoek een Hanok-huis en herleef de Joseon-dynastie.”

Gyeongbokgung paleis

Joseon-pronkstukken

Aan de rand van Bukchon Hanok Village ligt Gyeongbokgung, het grootste en belangrijkste paleis uit de Joseon-dynastie. Het paleis is prachtig – van de woonvertrekken met de slaapkamers van de koning en koningin tot de bankethal waar ooit vorstelijke feestmalen plaatsvonden. Ook het charmante paviljoen op het eilandje in de vijver is nog te bewonderen. Het pronkstuk is de troonzaal, met een gracieus dak en sierlijk beschilderde dakranden, wanden en luiken. Er zijn in totaal 300 gebouwen met bijna 6.000 kamers; een volledige bezichtiging van het paleis duurt op zijn minst 8 uur.

Wederopbouw Gyeongbokgung

In 1394 gaf de eerste koning van de Joseon-dynastie de opdracht voor de bouw van het paleis. In de 16de eeuw verwoestte een brand het gebouw, maar het werd vanaf de grond weer opgebouwd. Tijdens de Japanse invasie van Korea (1592-1598) is het paleis nogmaals afgebrand, ditmaal was de Japanse keizer de schuldige. Pas in 1865 is opnieuw begonnen met het herbouwen van het complex. Gyeongbokgung is nu bijna nieuwbouw te noemen, maar toch is het een van de indrukwekkendste paleizen van Azië.