KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Wangfujing: dé winkelstraat van Beijing

In een wereldstad als Beijing zijn er natuurlijk genoeg leuke winkelstraten te vinden. Toch zijn er een paar locaties die net even anders zijn. Wangfujing bijvoorbeeld: dit is niet alleen de bekendste winkelstraat van de stad, maar ook de allerdrukste. Op doordeweekse dagen lopen hier honderdduizenden koopjesjagers. In vakanties kan het aantal oplopen tot wel meer dan 1 miljoen mensen.

Ondanks de enorme drukte struint u op Wangfujing gemakkelijk langs de meest uiteenlopende winkels. De duurste merken zijn ruim vertegenwoordigd, maar de straat staat ook bekend om zijn kleine boetiekjes, zalige eettentjes en eeuwenoude ambachtszaakjes. Wangfujing, vaak de Chinese Champs-Élysées genoemd, is namelijk al meer dan 700 jaar oud.

Winkelen in Wangfujing
Winkelen in Wangfujing

Beijing

Snacken op straat

Wanneer de avond valt boven Beijing, verzamelen Chinezen en toeristen zich aan het eind van een lange dag winkelen in Snack Street. Dit is een onderdeel van de Donghuamen Night Market. Hier wordt u omgeven door de wonderbaarlijkste geuren die opstijgen uit de vele eetkraampjes en restaurants. Het aanbod is overweldigend. Van kruidige noedelsoepen, lamskebab en Chinese pannenkoekjes tot gefrituurde krokodil en schorpioenen op stokjes. Als u de ongewone gerechten niet durft te proeven, is het schouwspel sowieso nog de moeite waard.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Adres: Wangfujing, Beijing

Een kerk als rustpunt

Niet overal in Wangfujing is het druk. Op een paar plaatsen treft u een oase van rust. Bij de Sint-Jozefkerk bijvoorbeeld, door zijn locatie en interieur een van de opvallendste kerken in heel Beijing. Een plek om even op adem te komen. Zittend op een bankje in de schaduw van de bomen ziet u jongeren op skateboards voorbij suizen. En als u de kerk binnenstapt,  vergeet u misschien even dat u in China bent, want het interieur is bijzonder Europees. Zondagmissen worden dan ook vaak bezocht door Europese inwoners van Beijing.

+ Lees meer

De Sint-Jozefkerk

Bekijk op de kaart

Sint-Jozefkerk, 74 Wangfujing, Beijing