KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De MacArthurbrug in Taipei
 

Karaoke op de avondmarkt

De hoofdstad van Taiwan verkennen? Boek vliegtickets naar Taipei en ontdek de stad waar een mix van oude cultuur en het moderne leven is ontstaan. In The Red House Theatre bezoekt u de kunstmarkt of woon een verdieping hoger een mooie theatervoorstelling bij. In de wijk Ximending flikkeren neonreclames u tegemoet. Train uw stembanden in een van de karaokecafés en sluit de avond af in het Modern Toilet Restaurant. U zit hier niet alleen op een toiletpot, maar eet er ook uit. Gelukkig zijn de gerechten wél smakelijk!

Kleurrijke tempels

Dat verschillende religies heel goed samen kunnen gaan is bewezen in Taipei. Aanhangers van het boeddhisme en het taoïsme komen hier moeiteloos samen in dezelfde tempel. Bewonder de verschillende tussen de Longshan Tempel, de Confucius Tempel en de Boa-an Tempel. Benieuwd naar oude Chinese kunst? Dan kijkt u uw ogen uit in het National Palace Museum, waar onder meer oude keramiek, schilderijen en bronzen voorwerpen worden tentoongesteld. Het bekendste gebouw van de stad, Taipei 101, kunt u niet missen. Het 508 meter hoge gevaarte torent boven alle andere gebouwen uit. Taipei is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Taiwan. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Taipei!

Shoppen en snacken

Op de markten van Taipei kunt u misschien het beste een extra koffer kopen want het is lastig niet van alles in te slaan. Op de Jianguo Jade Market glinsteren de edelstenen u tegemoet. Maar vooral de avondmarkten zijn aan te raden. Sla op de Shilin Night Market kleding, speelgoed en elektronica in. Laad weer op voor een nieuwe ronde met een lokale snack, pak een film in een openluchtbioscoopje of neem een massage. Op de Raohe Street Night Market koopt u antiek of smult u van dumplings. Avontuurlijk aangelegd? Probeer dan een slangengerecht!

Vliegtickets naar Taipei voor een culturele vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Taipei boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Taiwan snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Taipei: Hotspots

 

Taipei: soortgelijke bestemmingen