KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Drijvende markt, Bangkok
 

Praktische info Bangkok, Thailand

Vervoer in de stad

De Skytrain heeft twee lijnen die over de centrale gebieden van Bangkok rijden, terwijl de Bangkok-metro één route heeft en gebieden bereikt die niet zijn aangesloten op de Skytrain. De metro kruist de Skytrain op drie punten en heeft 35 stations, met frequente diensten tot middernacht. Het bussysteem is altijd de belangrijkste vorm van openbaar vervoer geweest, maar moet als gevolg van zakkenrollers voorzichtig worden gebruikt. De meest interessante manier om Bangkok te verkennen is via de waterwegen van de rivier Chao Phraya waar verschillende riviertaxi's, longtail-boten en grote waterbussen ervoor zorgen dat de meeste toeristische locaties eenvoudig te bereiken zijn. Tuktuks (kleurrijke driewielers) zijn de standaard manier om korte ritjes over de weg te maken en zijn goedkoper en sneller dan reguliere taxi's, maar het tarief moet voor het instappen overeen worden gekomen. Er zijn taxi's met en zonder meter met airco, maar de chauffeurs dragen niet veel wisselgeld bij zich. Een taxi of tuktuk kan voor een dag worden gehuurd om de bezienswaardigheden te bezoeken. Bangkok heeft ook gratis fietsen voor toeristen op twee vaste routes langs de rivier: de oostelijke route gaat langs enkele van de grootste tempels, terwijl de westelijke route meer door woonwijken gaat.

Tijdzone

GMT+7

Netspanning

220 volt, 50 Hz. Er worden stekkers met twee ronde of twee platte pinnen gebruikt.

Valuta

De Thaise munteenheid is de baht (THB). Eén baht is 100 satang. Valuta kunnen worden ingewisseld op het vliegveld, bij banken, hotels en geldwisselkantoren. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn geldautomaten te vinden, maar voor elke opname geldt een toeslag. Hotels en grotere bedrijven accepteren de meeste gangbare creditcards.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Thailand is +66. Het nummer om vanuit Thailand naar het buitenland te bellen is 001, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 00144 voor het Verenigd Koninkrijk). De netwerken voor mobiele telefonie bieden dekking in de meeste steden, plaatsen en in toeristenresorts. Wifi is relatief eenvoudig beschikbaar.

Alarmnummer

191 (politie), 1155 (toeristenpolitie), 1554 (ambulance).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Suvarnabhumi

www.suvarnabhumiairport.com

Vervoer naar de stad

De Airport Rail Link (ARL) is de snelste manier om het centrum van Bangkok te bereiken. De dienst vertrekt van de eerste verdieping van de luchthaven en sluit aan op de MRT (metro) van het Makkasan Station en de BTS Skytrain op Phayathai Station. Openbare bussen rijden verschillende routes van het vervoercentrum naar Bangkok, terwijl de luchthavenexpress reisbussen met airco biedt tussen de luchthaven en eersteklashotels in het centrum van Bangkok. Er is ook een limousinedienstbalie op de tweede verdieping van de aankomsthal.

Autoverhuur

Er zijn auto's te huur van Avis, Budget, Hertz, Sixt en Thai Car Rental Association. Reserveringen kunnen worden gedaan bij de autohuurbalie in de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Vanaf de luchthaven kunnen passagiers bij het platform van de passagiersterminal op de eerste verdieping, bij gates 4 en 7, een taxi pakken. De reistijd hangt grotendeels af van de verkeersdrukte, maar is ten minste 30 minuten en kan veel langer zijn. Passagiers worden verwacht een uitstapvergoeding te betalen, maar dit kan aan het einde van de rit. Passagiers kunnen de chauffeur vragen de snelweg te gebruiken, wat iets extra kost.

Voorzieningen

Geld wisselen is mogelijk en er bevinden zich pinautomaten in het gehele terminalgebouw. Openbare telefoons zijn alom aanwezig. Er is een toeristeninformatiedienst in de aankomsthal op niveau 2. Daarnaast zijn er ook taxfreewinkels en vele verschillende restaurants, wijnbars en fastfood-zaken.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren bij de internationale luchthaven Suvarnabhumi. De tarieven voor kort parkeren variëren van THB 25 voor het eerste uur tot THB 250 voor een hele dag. De tarieven voor lang parkeren beginnen bij THB 20 per uur en gaan omhoog tot THB 140 per dag.

Internet

Wifi is beschikbaar op de hele luchthaven en is op sommige plaatsen gratis.