KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Ontdek het verrassende Graz

Benieuwd naar geschiedenis en architectuur in de tweede stad van Oostenrijk? Boek vliegtickets naar Graz en ontdek een levendige universiteitsstad aan de voet van de Alpen. Dwaal door het pittoreske centrum en bewonder moderne kunst in de Neue Galerie of ga voor een chic avondje uit in het Operahuis. Kinderen kunnen hun lol op in Avonturenpark Graz, het Kindermuseum - en voor wie durft het Arsenaal: de grootste collectie middeleeuwse wapens ter wereld.

Middeleeuwse charme

De historische binnenstad van Graz nodigt uit tot heerlijk dwalen langs middeleeuwse torens, elegante paleizen en romantische binnentuinen. Een mooi startpunt is de Schlossberg, te herkennen aan de markante klokkentoren. Neem de kabelbaan naar boven en kijk uit over oranje daken, de statige Domkerk en de blauwe koepels van het keizerlijk Mausoleum. Voor de zoete trek wip je in de Sporgasse even binnen bij Hofbäckerei Edegger-Tax - de oudste bakkerij van Graz - of strijk je neer op de charmante Hauptplatz. Graz is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Oostenrijk. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Graz!

Designstad aan de Mur

Graz staat bekend om de verrassende combinatie van oude en moderne architectuur. Niet te missen is het Kunsthaus: dit fascinerende gebouw noemen ze in Graz ook wel ‘de vriendelijke alien’ en is een hotspot voor hedendaags design, film en fotografie. Zoek voor een kopje koffie een plekje op het Generalihof of het Herzogshof en neem daarna de tram naar Paleis Eggenberg, dat geheel volgens de Gregoriaanse kalender ontworpen is. Wie zin heeft, kan de 365 ramen en 52 deuren proberen te tellen. ’s Avonds is het Eiland in de Mur - een wonderlijke staalconstructie van de Amerikaanse kunstenaar Vito Acconci - een sfeervolle plek om te genieten van een cocktail.

Vliegtickets naar Graz voor een fascinerende stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Graz boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Oostenrijk al snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Graz

 

Graz: soortgelijke bestemmingen