KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
dubrovnik beautiful city view
 

Proef de historie in de oude stad van Dubrovnik

Schilderachtige straten van kalksteen, majestueuze stadsmuren die kaarsrecht oprijzen uit zee, eeuwenoude forten en stadspaleizen. Boek vliegtickets naar Dubrovnik en ga op ontdekkingstocht in deze Middeleeuws sprookjesstad. Deze stad aan de Kroatische kust geldt als een van de mooiste en meest fotogenieke in de regio, en staat daarom ook wel bekend als ‘de parel van de Adriatische zee’. Niet vreemd dat de makers van de hitserie Game of Thrones precies deze stad kozen als decor voor de fictieve stad King’s Landing.

Pleinen, uitkijktorens en stadspaleizen

Dubrovnik is één van de best bewaarde middeleeuwse steden ter wereld en in 1979 plaatste UNESCO het volledig ommuurde historische stadscentrum op de Werelderfgoedlijst. Wandel via een oude stadspoort zó de Stradun op, de driehonderd meter lange promenade die dwars door het oude centrum loopt. Shop hier voor souvenirs, strijk neer op een van de terrassen of ontdek al lopend alle pleintjes, uitkijktorens en stadspaleizen. Veel gebouwen stammen uit de veertiende en vijftiende eeuw, toen Dubrovnik (dat toen nog Ragusa heette) een bloeiende handelsrepubliek was - al zijn er ook gebouwen die nog van voor die tijd dateren, zoals de indrukwekkende Kathedraal van Dubrovnik. Meer weten over de geschiedenis van deze bijzondere stad? Bezoek dan het Paleis van de Rector. In dit middeleeuwse verdedigingsgebouw huist nu het cultureel-historisch museum van Dubrovnik.

Het andere Dubrovnik

Bekijk de stad eens van een andere kant door een wandeling te maken over de stadsmuren, die op sommige plekken wel 25 meter hoog en zes meter dik zijn. Vanaf hier ziet u vlak voor de kust ook het eiland Lokrum liggen, dat dankzij haar kratermeer en grote populatie pauwen zeker een bezoek waard is. Tours langs locaties uit de serie Game of Thrones worden overal aangeboden, maar wie in een avontuurlijke bui is, verkent de stad op eigen houtje. Wandel langs Banje Beach en de oude haven, beklim de beroemde Jesuit-trappen en bezoek Fort Lovrijenac, gebouwd op een rots net buiten de oude stad. In Dubrovnik raakt u nooit uitgekeken.

Lees meer

Lees minder

 

Dubrovnik: soortgelijke bestemmingen