KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Alleen maar culturele hoogtepunten

Zin in cultuur? Boek vliegtickets naar Praag en ontdek een stad waar muziek in zit. Wandel door de smalle straten, langs de fraaie St. Vitus kathedraal en geniet van de historische architectuur. In Praag ligt de cultuur letterlijk op straat. Het Oude Stadsplein is omringd met gebouwen uit diverse tijden. Zoek een terrasje op en geniet er op uw gemak van. De oudste wijk van de stad is Malá Strana. Hier zijn vooral de tuinen prachtig. De bijzondere synagogen in de Joodse wijk Josefov, waar schrijver Franz Kafka geboren is, zijn ook zeker het bezoeken waard.

Dat klinkt als muziek in de oren

Praag telt maar liefst 3 operagebouwen: het Nationaal Theater, de Praagse Staatsopera en het Statentheater. Reserveer op tijd. Voorstellingen zijn gewild en dus snel uitverkocht. Bij het Kampamuseum kunt u altijd naar binnen. De collectie hedendaagse kunst is groot. Het Nationaal Museum heeft meer dan 20 miljoen voorwerpen in huis. Deze zijn handig onderverdeeld in overzichtelijke categorieën. Denk aan archeologie, prehistorie en diergeneeskunde. Praag is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Tsjechië. Boek snel een vliegticket naar Praag!

Bekijk het ook eens van de andere kant

De Praagse Burcht en het Strahovklooster zijn hooggelegen. Niet alleen zijn ze bekend vanwege hun fraaie uitzichten over de stad. Beide plaatsen nemen ook een belangrijke plek in de Praagse culturele geschiedenis in. Wilt u een nóg beter uitzicht? Neem dan de kabelbaan naar de Petřín-heuvel. Hier staat de Petřín-uitkijktoren die lijkt op de Eiffeltoren. Het uitkijkpunt is hier 60 meter hoog. En dat zorgt voor het meest spectaculaire zicht op de stad en de krachtige rivier Moldau.

Vliegtickets naar Praag voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Praag boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Tsjechië snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Praag

 

Des te meer redenen om Praag te bezoeken

 

yelp
Praag: Hotspots

 

Praag: soortgelijke bestemmingen