KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De tuin van Frederiksborg, Kopenhagen
 

Praktische info Kopenhagen, Denemarken

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Kopenhagen is uitzonderlijk veilig, betrouwbaar, schoon en goedkoop. De metro, bussen en treinen in de stad en omgeving hebben één kaartjessysteem en kaartjes geldig zijn voor alle drie, zonder extra kosten bij het overstappen. Busdiensten zijn frequent tussen 05.00 en 01.00 uur, met nachtbussen nadat de reguliere dienst ophoudt. De metro rijdt van station Vanlose naar Lergravsparken in Oost-Amager, naar Ørestad in West-Amager en naar Frederiksberg, en rijdt 24/7. Een favoriete vervoersmethode voor lokale bewoners en bezoekers is de fiets, en Kopenhagen heeft fietspaden en -routes langs alle belangrijke straten. Kopenhagen is ruim voorzien van officiële taxi's. Het verkeer in het centrum zit vaak vast en een auto is eerder een gevaar dan een gemak.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Valuta

De Deense munteenheid is de kroon (DKK). Eén kroon is 100 øre. Creditcards worden algemeen geaccepteerd (met name Visa) en overal in het land zijn geldautomaten te vinden. De meeste banken zijn in het weekend gesloten, maar in Kopenhagen zijn verschillende geldwisselkantoren tot laat in de avond en zeven dagen per week open.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Denemarken is +45.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Kopenhagen

www.cph.dk

Vervoer naar de stad

Bussen, treinen en taxi's bieden vervoer van de luchthaven naar het centrum van Kopenhagen en vice versa. Trein- en metrokaartjes zijn verkrijgbaar bij het kaartjesloket boven het treinstation in terminal 3. De metro rijdt overdag om de 4 tot 6 minuten en 's avonds om de 15 tot 20 minuten. Taxi's zijn te vinden buiten de aankomsthal. Er kan worden betaald met credit card.

Autoverhuur

EuropCar, Hertz, Budget, Sixt, Enterprise en Avis zijn onder andere vertegenwoordigd op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's pikken passagiers op buiten bij terminal 3. De afzetpunten kunnen buiten de terminals 2 en 3 worden gevonden. De tarieven kunnen contant of met een creditcard worden betaald en de chauffeurs verwachten een fooi. Er zijn Deense taxi's die speciaal zijn gereserveerd voor reizen naar Zweden.

Transfer tussen terminals

De terminalbus rijdt van P1 naar de terminals 2 en 3 en vervolgens naar het treinstation in terminal 3 en naar parkeerplaatsen P15 en P17.

Voorzieningen

Alle terminals beschikken over banken, bars, restaurants en vergaderruimtes. Er zijn ook verschillende winkels, variërend van dure modemerken tot Lego-winkels.

Parkeren

Er zijn meerdere parkeerterreinen bij de internationale luchthaven van Kopenhagen, die meer kosten naarmate ze zich dichter bij de terminal bevinden.

Internet

Er is gratis snelle wifi beschikbaar.