KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Kleurrijke haven in Nice
 

Praktische info Nice, Frankrijk

Vervoer in de stad

Het stadscentrum van Nice is klein genoeg om te voet te verkennen. Bussen en trams zijn de belangrijkste vorm van openbaar vervoer en rijden tot middernacht door bijna de hele stad. Taxi's zijn geen populaire vorm van vervoer. Ze staan erom bekend dat ze teveel rekenen bij toeristen en dat ze lastig zijn aan te roepen. Vanaf het centrale treinstation reizen forensen naar andere plaatsen aan de Riviera, zoals Antibes, Cannes, Monaco en meer.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (EUR). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige grote hotels, maar de wisselkoersen bij geldautomaten zijn gunstiger. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, vooral in de belangrijkste toeristengebieden. Buitenlands geld wordt niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Frankrijk is +33. De meeste openbare telefoons werken met telefoonkaarten, die verkrijgbaar zijn bij krantenkiosken. Mobiele telefoons kunnen in Frankrijk worden gebruikt, maar raadpleeg wel de roamingkosten voordat u op reis gaat. Het is vaak goedkoper om een lokale simkaart te kopen van aanbieders als Orange of Bouygues. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Nice Côte d'Azur

www.en.nice.aeroport.fr

Vervoer naar de stad

Er vertrekken regelmatig bussen naar honderden bestemmingen tussen Marseille en Genoa, en bussen 98 en 99 gaan om de 20-30 richting Nice. Bus 98 rijdt vanaf beide terminals naar het centrum van Nice, terwijl bus 99 vanaf beide terminals naar het treinstation rijdt. Treinen van TER en SNCF rijden naar Cannes en de meeste andere plaatsen en steden vanuit Nice en de stations bevinden zich minder dan 1,5 km vanaf de luchthaven.

Autoverhuur

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd in de aankomsthal, waaronder Europcar, Hertz en Budget.

Luchthaventaxi's

Taxi's met een meter bevinden zich buiten beide terminals en het gemiddelde tarief naar Nice is overdag € 23-31 en 's avonds/'s nachts € 28-33.

Transfer tussen terminals

Een gratis shuttlebus verbindt de twee terminals om de 5-10 minuten met elkaar tussen 04.30 en 00.30 uur, maar ze bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn verschillende restaurants, bars en winkels, banken en geldwisselfaciliteiten in beide terminals. Overige faciliteiten zijn onder andere een eerstehulppost, viplounges, bidruimtes, ontmoetingspunten en een zakencentrum met vergaderruimtes en internetfaciliteiten. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Passagiers met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Bagage-inpakdiensten en kruiers zijn beschikbaar, alsook bagagedepots.

Parkeren

Bij beide terminals bestaat de mogelijkheid tot kort en lang parkeren. P9 is het goedkoopst, maar P2 en P3 zijn dichterbij de terminals en kosten ongeveer het dubbele. Parkeren met extra beveiliging is mogelijk op terreinen G1 en G2, en lang parkeren kan op terrein P8, waar vandaan een gratis shuttlebus rijdt.

Internet

Wifi is gratis. Er zijn ook 'pay-as-you-go' internetterminals (waar u betaalt voor de werkelijk gebruikte browsertijd).