KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Pont Neuf, Toulouse
 

Praktische info Toulouse, Frankrijk

Vervoer in de stad

Het centrum van Toulouse is redelijk vlak en compact, bezoekers kunnen de meeste bezienswaardigheden dus prima te voet of met de fiets bekijken. Voor langere reizen is er openbaar vervoer, waaronder bus-, tram- en metrolijnen in de hele stad. Er zijn ook gratis shuttlebussen die rond het historische stadscentrum rijden en die aangeroepen kunnen worden. Volgens Europese normen is het taxivervoer in Toulouse slecht geregeld; een taxi moet dan ook gereserveerd worden. Autorijden in de stad kan frustrerend zijn vanwege de zeer beperkte parkeergelegenheid en het huren van een auto wordt niet aanbevolen, behalve voor excursies buiten de stad.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (EUR). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige grote hotels, maar de wisselkoersen bij geldautomaten zijn gunstiger. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, vooral in de belangrijkste toeristengebieden. Buitenlands geld wordt niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Frankrijk is +33. De meeste openbare telefoons werken met telefoonkaarten, die verkrijgbaar zijn bij krantenkiosken. Mobiele telefoons kunnen in Frankrijk worden gebruikt, maar raadpleeg wel de roamingkosten voordat u op reis gaat. Het is vaak goedkoper om een lokale simkaart te kopen van aanbieders als Orange of Bouygues. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Toulouse Blagnac

www.toulouse.aeroport.fr/en

Vervoer naar de stad

Buiten de aankomsthal vertrekken er om de 20 minuten bussen naar Toulouse.

Autoverhuur

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Buiten het terminalgebouw zijn taxi's beschikbaar.

Voorzieningen

Er zijn bars, winkels en een restaurant in de terminal. Andere voorzieningen zijn onder andere banken, geldwisselkantoren, internettoegang, reisbureaus en een zakencentrum. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Passagiers met speciale behoeften dienen bij voorkeur vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er zijn zes parkeerterreinen bij de internationale luchthaven Toulouse Blagnac. Minimaal de eerste 15 minuten zijn gratis, daarna variëren de tarieven van ongeveer € 3,90 voor het eerste uur tot ongeveer € 18,70 per dag, afhankelijk van de afstand tot het terminalgebouw.

Internet

In de hele terminal is gratis wifi beschikbaar.