KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Odeon van Herodes Atticus, Athene
 

Verken de bakermat van de Europese beschaving

Bezoek een van de beginpunten van de Westerse beschaving! Boek vliegtickets naar Athene en ontdek een stad met oneindig veel mogelijkheden. Dwaal door de romantische straten van het oude Pláka of ervaar modern Athene in een van de vele clubs. Zwoele zomeravonden gaan vanzelf voorbij op de talrijke terrassen terwijl u geniet van ouzo en een mooie zonsondergang. De Griekse goden wisten het al lang: Athene is een stad om verliefd op te worden!

Bezoek het hoogste punt

In Athene vindt u oneindig veel historie, met natuurlijk als hoogtepunt de Akropolis. Letterlijk en figuurlijk, want deze berg torent boven de stad uit. Een pad omgeven door olijfbomen leidt u omhoog naar de top van de berg waar u het bekende Parthenon vindt. Typisch Grieks is de wijk Anafiotika aan de voet van de berg. Hier dwaalt u door straten vol witte huisjes die bijna lichtgeven in het stralende zonlicht. Athene is een ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een rondreis door Griekenland. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Athene!

Geniet van raki en souvlaki

U kunt er niet omheen: een souvlaki of pita gyros met een glas raki. Bijna net zo essentieel als een bezoek aan een van de vele tempels in de stad. De straten van Athene tellen honderden restaurants, waarvan vele uiteraard gespecialiseerd zijn in de Griekse keuken. De ultieme plek voor een romantisch diner is het restaurant op de top van Mount Lycabettus. Hier kunt u genieten van overheerlijke gerechten met een adembenemend uitzicht over de stad.

Vliegtickets naar Athene voor een culturele stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Athene boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Griekenland snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Athene

 

yelp
Athene: Hotspots

 

Athene: soortgelijke bestemmingen