KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De typische kleuren van Bologna
 

Proef de keuken en historie van Bologna

Heerlijk eten en tal van culturele hoogtepunten ontdekken? Boek vliegtickets naar Bologna en ervaar Italië zoals Italië bedoeld is. Hier eet u spaghetti Bolognese zoals u nog nooit geproefd heeft. Geniet ’s avonds van het energieke nachtleven en slenter overdag over sfeervolle pleinen. Als u de 498 treden van de toren van Asinelli beklimt, begrijpt u waarom Bologna ook wel ‘de rode stad’ genoemd wordt. Het uitzicht over de vele rode daken is magistraal.

Een aaneenschakeling van cultuur

Bologna is één groot openluchtmuseum. Het historische centrum staat vol bezienswaardigheden zoals Palazzo Pepoli en de Basilica de San Petronio, de grootste kerk van de stad. Ook de monumentale Certosabegraafplaats is een bezoek zeker waard. Vanaf het levendige Piazza Maggiore waaieren tientallen pittoreske straten uit. Welk weer het ook is: onder de kenmerkende bogengalerijen kunt u fijn uit de zon of regen lopen. En voor een verzameling kunst van wereldformaat mag u het Pinacoteca Nazionale niet overslaan. Bologna is de ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een rondreis door Italië. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Bologna!

Culinaire specialiteiten uit Bologna

Eén van de bijnamen van Bologna is La Grassa. Deze naam betekent zoveel als ‘de vette’ en slaat op de culinaire reputatie van de stad. Behalve van de wereldberoemde Bolognese-spaghettisaus kunt u hier genieten van de Italiaanse keuken in haar puurste vorm. De verrukkelijke tortelli (gevulde pasta) wordt hier bijvoorbeeld nog steeds met de hand gemaakt. U hoort het: Bologna is een bestemming om uw vingers bij af te likken!

Vliegtickets naar Bologna voor een bijzondere vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Bologna boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Italië snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Bologna

 

yelp
Bologna: Hotspots

Meer hotspots
 

Bologna: soortgelijke bestemmingen