KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De typische kleuren van Bologna
 

Praktische info Bologna, Italië

Vervoer in de stad

Het centrum van Bologna is compact en de nauwe straten met kinderkopjes zijn erg leuk om door te zwerven. Wandelen is dus een geweldige manier om de bezienswaardigheden te bezoeken. Fietsen en motoren zijn ook heel gebruikelijk. Bezoekers die zich bezorgd maken dat ze verdwaald kunnen raken in de labyrint-achtige straatjes kunnen gebruik maken van het bussysteem, dat beschikbaar is van 06.30 uur tot laat. Een stadspas is een goedkope manier om meerdere ritten te maken. Taxi's en huurauto's zijn ook beschikbaar, maar een groot deel van het stadscentrum is verboden voor auto's, waarmee een groot deel van het gemak verloren gaat.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro's bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn in het weekend gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan wisselkantoren.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. 02 voor Milaan en 06 voor Rome. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

112 (algemeen alarmnummer), 113 (politie), 118 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven G Marconi Bologna

http://www.bologna-airport.it/uk/?LN=UK

Vervoer naar de stad

Er is een speciale luchthavenbus die u naar het centrum van Bologna brengt. Deze vertrekt overdag om de 15 minuten buiten de aankomsthal. De eerste bus vertrekt om 5.30 uur en de laatste om 1.15 uur. De bus heet Aerobus of BLQ en is eenvoudig te herkennen aan de grijze en lichtblauwe kleur in tegenstelling tot de oranje stadsbussen. Het verste punt op de route van de BLQ is het centrale treinstation van Bologna, op 6 km van de luchthaven. Dit is een belangrijk transportcentrum met verbindingen naar bestemmingen in heel Italië. De rit van de luchthaven naar het treinstation duurt ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Autoverhuur

Er zijn veel autoverhuurbedrijven op de luchthaven, waaronder Hertz, Avis, Budget en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's met een vast tarief buiten de terminal; deze zijn echter populair in het spitsuur. Het kan dus een goed idee zijn om van tevoren een taxi te reserveren.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten bestaan onder andere uit bank- en geldwisseldiensten, pinautomaten, bagagebewaringsfaciliteiten, een zakenlounge, reisbureaus, een informatiebalie en veel winkels en restaurants.

Parkeren

Op de luchthaven kunt u zowel kort als lang parkeren. Voor kort parkeren is er het Express Car Park, direct naast het terminalgebouw, wat € 3,50 per uur of € 30 per dag kost.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar.