KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Galleria Vittorio Emanuele II, Milaan
 

Praktische info Milaan, Italië

Vervoer in de stad

ATM (Azienda Trasporti Milanesi) runt de metro-, bus-, tram- en trolleydiensten in Milaan, die het voordeel hebben dat ze geïntegreerd zijn. Kaartjes, die verkrijgbaar zijn bij winkels met het ATM-logo, worden aan boord gevalideerd en hebben een geldigheid van 75 minuten waarin u met elk van de vervoersmogelijkheden kunt reizen of één ritje met de metro. Vooral de metro in Milaan is erg goedkoop en gebruiksvriendelijk. Linea 1 gaat naar de meeste belangrijke toeristische gebieden nabij de Duomo. Taxi's zijn ruim beschikbaar, maar moeten worden gehuurd bij gemarkeerde standplaatsen. Houd rekening met extra kosten voor bagage, nachttarieven of reizen op zondag. Het huren van een auto en zelf rijden is geen plezierige ervaring in Milaan en kan het best worden vermeden. Het historische gebied rond de kathedraal is aangenaam voor voetgangers en een aantal attracties kunnen te voet worden bereikt.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro's bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn in het weekend gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan wisselkantoren.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. 02 voor Milaan en 06 voor Rome. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

112 (algemeen alarmnummer), 113 (politie), 118 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Malpensa Milaan

www.airportmalpensa.com

Vervoer naar de stad

Het treinstation bevindt zich in terminal 1 op niveau 1. De Malpensa Express rijdt vanaf ongeveer 5.00 uur tot kort voor middernacht en verbindt luchthaven Malpensa met het centrum van Milaan. Er zijn ook verschillende bussen die vanaf terminal 1 en terminal 2 naar het centraal station van Milaan rijden. Daarnaast is er de Malpensa Shuttle die om de 20 à 30 minuten vanaf beide terminals naar het centraal station van Milaan rijdt. Een shuttlekaartje kost € 10, een retourtje kost € 16. De reistijd is iets korter dan een uur. Er zijn ook taxi's beschikbaar, die ongeveer € 90 in rekening brengen voor een rit naar de stad.

Autoverhuur

Beschikbare autoverhuurbedrijven op luchthaven Malpensa zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz, Maggiore/National en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Er zijn verschillende taxibedrijven die hun diensten aanbieden op de luchthaven Malpensa. Ze bevinden zich bij de aankomsthal op de begane grond, zowel bij terminal 1 als terminal 2. Het kost ongeveer € 90 om naar de stad te reizen.

Transfer tussen terminals

Luchthaven Malpensa biedt een gratis shuttledienst voor passagiers tussen de terminals.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, zakelijke viplounges, gevonden voorwerpen, geldwisselfaciliteiten, een postkantoor, een bagagedepot en bagage-inpakdiensten, een apotheek en eerstehulpstation, en een informatiebalie. Er zijn taxfreewinkels en eetgelegenheden variëren van fastfood-zaakjes tot goede restaurants.

Parkeren

Er is gelegenheid voor kort en lang parkeren op de luchthaven. Het parkeerterrein voor kort parkeren ligt op slechts enkele minuten afstand van terminal 1 en de prijs wordt berekend met een parkeermeter. Lang parkeren is goedkoop en beschikbaar op slechts vier minuten loopafstand van terminal 1.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar.