Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Uitzicht over de stad, Rome
 

Praktische info Rome, Italië

Vervoer in de stad

Het netwerk van bussen, trams, metro en treinen bedient de hele stad van 05.30 uur tot rond middernacht, en nachtbussen nemen het op de belangrijkste routes over tot ongeveer 05.00 uur. De metro heeft slechts twee lijnen, maar is de gemakkelijkste en snelste manier om u te verplaatsen. De busdienst is goedkoop en betrouwbaar, maar ook langzaam als gevolg van files. Kaartjes zijn geldig voor alle vervoerssoorten en moeten vooraf worden gekocht en aan het begin van elke reis gevalideerd worden. Er zijn dagkaartjes die voor een onbeperkt aantal ritten geldig zijn, of gewone kaartjes die één metrorit of 100 minuten in de bus geldig zijn. Taxi's staan erom bekend erg duur te zijn en ze tonen een lijst met extra toeslagen. De historische binnenstad van Rome is compact en goed te voet te verkennen met name omdat het grootste deel ervan gesloten is voor normaal verkeer. Autorijden in Rome is een ervaring om te vermijden.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro's bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan de casas de cambios (wisselkantoren).

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Om naar het buitenland te bellen draait u 00, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Alle nummers, hetzij afkomstig uit Italië of daarbuiten, moeten worden voorgegaan door een 0, tenzij naar een mobiele telefoon wordt gebeld. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. 02 voor Milaan en 06 voor Rome. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon, het is meestal goedkoper om een telefoonkaart aan te schaffen. In openbare telefooncellen kunt u naar binnen- en buitenland bellen met een telefoonkaart die u kunt kopen bij de krantenkiosk. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 113 (politie), 118 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Leonardo da Vinci (Fiumicino) Rome

www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-fiumicino

Vervoer naar de stad

Het treinstation bevindt zich aan de andere kant van de weg, tegenover terminal 3, nabij parkeerterrein D. Er gaan twee treinen naar de stad. De Leonardo Express gaat ieder half uur van 06.30 uur tot 23.30 uur voor € 14 rechtstreeks naar Roma Termini, het station in het centrum van de stad. Kaartjes zijn te koop aan het loket in het station. De gekochte kaartjes dienen nog afgestempeld te worden bij een van de automaten (vanaf dat moment is het kaartje anderhalf uur geldig). De goedkopere, maar iets langzamere metrolijn FR1 vertrekt elke 15 minuten, en op zon- en feestdagen om het half uur, naar belangrijke stations (Tiburtina, Tuscolana, Ostiense en Trastevere) en kost € 8,00. Cotral-bussen vertrekken vanaf het treinstation Roma Tiburtina en stoppen bij Piazza dei Cinquecento voor het nationaal museum.

Autoverhuur

De autoverhuurbalies bevinden zich in de meerlaagse parkeergarage bij terreinen C en B, direct voor de terminal en zijn hier met voetpaden aan verbonden. U kunt gewoon de borden volgen vanaf de aankomstruimte. Er zijn diverse grote autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd, waaronder Hertz, Avis, Sixt en Budget, maar ook een aantal plaatselijke bedrijfjes.

Luchthaventaxi's

Geautoriseerde taxi's zijn doorgaans te vinden bij de aankomsthallen.

Transfer tussen terminals

Er rijdt om de 15 minuten een gratis shuttlebus tussen de terminals en de parkeerterreinen.

Voorzieningen

Op de luchthaven zijn onder meer pinautomaten en geldwisseldiensten, informatiebalies, reisbureaus, apotheken, massagesalons, een schoonheidssalon, een kapper, een zonnebank, gokautomaten en een wasserette. Het ATA Hotel Executive Centre in Area B heeft zakelijke faciliteiten en er zijn vele verschillende mogelijkheden om te winkelen en te eten.

Parkeren

Er is parkeerruimte voor de terminal en er is een verscheidenheid aan opties in de garages en op de terreinen voor lang parkeren. Alle parkeerterreinen zijn verbonden met de terminals via voetpaden of shuttlebussen.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar en er zijn ook internetkiosken.