KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Romantische kanalen in Venetië
 

Praktische info Venetië, Italië

Vervoer in de stad

Zoals u kunt verwachten van een stad die beroemd is vanwege de kanalen, is water de belangrijkste vervoersweg in Venetië. Waterbussen, Vaporetti genoemd, varen op Grote Kanaal en stoppen bij de verschillende haltes. De Vaporetti zijn een veel goedkopere manier om rond te reizen in Venetië dan de beroemde gondels, bestuurd door gondelvaarders in gestreepte shirts, die voor een extra vergoeding de passagiers een serenade brengen. Het Grote Kanaal afvaren mag niet worden overgeslagen, maar de Vaporetti zijn hier ook heel geschikt voor. Eenmaal aan wal kunt u zich alleen te voet door de nauwe steegjes en over levendige pleinen verplaatsen. Er zijn helemaal geen auto's in Venetië. Zorg dat u een goede kaart hebt, want de stad kan een verwarrend doolhof zijn.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro's bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn in het weekend gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan wisselkantoren.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. 02 voor Milaan en 06 voor Rome. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

112 (algemeen alarmnummer), 113 (politie), 118 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Marco Polo Venetië

www.veniceairport.it/en/

Vervoer naar de stad

Er gaan om de 20 minuten bussen naar treinstation Santa Lucia in Venetië, via Piazzale Roma. De ATVO-bus en ACTV-bussen vertrekken regelmatig naar de Piazzale Roma en het Mestre-treinstation. De Alilaguna-boten zijn een snellere manier om naar het centrum van Venetië te reizen. De kade is 5-10 minuten lopen vanaf de luchthaven.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven met vestigingen op de luchthaven zijn onder andere Autoeuropa, Maggiore, Avis, Europcar, Hertz en Locauto Rent.

Luchthaventaxi's

Zowel gewone taxi's als watertaxi's zijn beschikbaar vanaf de luchthaven. Een rit met een bevoegde (gele) taxi naar het centrum duurt ongeveer 40 minuten tot een uur.

Voorzieningen

Op de luchthaven zijn onder andere faciliteiten als pinautomaten, geldwisselfaciliteiten, banken, een taxfree douanedienst, viplounges, een zakencentrum, een bidruimte, informatiebalies, reisbureaus, luierverschoonfaciliteiten en eerstehulpfaciliteiten. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om te winkelen en te eten.

Parkeren

Kort parkeren is beschikbaar en begint bij € 6,50 voor het eerste uur en € 3 voor elk daaropvolgend uur. Lang parkeren is mogelijk op de parkeerterreinen 4 en 5 voor een tarief van € 14 tot € 15 per dag, afhankelijk van het parkeerterrein. Alle parkeerterreinen bevinden zich op korte loopafstand van de terminal.

Internet

Er is zes uur gratis wifi beschikbaar.