Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De brug van Ronda, nabij Málaga
 

Praktische info Malaga, Spanje

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 220 of 225 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Spanje is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en in grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen. Alle gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd bij de meeste hotels, restaurants en winkels. Geldautomaten zijn overal te vinden en zijn over het algemeen de eenvoudigste en goedkoopste manier om aan geld te komen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Spanje is +34. Openbare telefoons zijn blauw of groen en slechts enkele werken op munten. De beste optie is om telefoonkaarten te kopen, die u op het postkantoor en bij tabakszaken en krantenkiosken kunt vinden. Aanbieders van mobiele telefonie bieden een goede GSM 900/1800 dekking door het hele land, inclusief de Balearen en Canarische eilanden. In de grotere steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden waar u kunt e-mailen en internetten.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Malaga

www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Malaga/en/Home.html

Vervoer naar de stad

Bussen, treinen en taxi's bedienen allen de luchthaven van Malaga. Regelmatige busdiensten gaan van de luchthaven naar het centrum van Malaga. De reis duurt slechts 15 minuten. Taxi's buiten bij de luchthaven rekenen luchthaventoeslagen en doen er ongeveer 20 minuten over om de stad te bereiken. Er zijn regelmatige treinverbindingen naar Malaga, Torremolinos en Fuengirola.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Avis, Europcar en Hertz.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn te vinden buiten de aankomsthal van het terminalgebouw. De tarieven zijn 's nachts hoger.

Transfer tussen terminals

De drie terminals liggen naast elkaar en zijn met elkaar verbonden.

Voorzieningen

Voorzieningen op de luchthaven zijn onder andere een bank, pinautomaten, geldwisseldiensten, restaurants en bars, winkels, een postkantoor, het National Museum of Air Navigation and Transport en een vip-lounge.

Parkeren

Er is voldoende gelegenheid voor kort en lang parkeren op de luchthaven van Malaga.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar en er zijn ook internetkiosken.