KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Kasteel Sturefors, Linköping
 

Ontdek het onbekende Zweden

Ontdek het landelijke karakter van Zweden! Boek vliegtickets naar Linköping en bezoek het Zweeds luchtmachtmuseum en het Ekenäs Slott. Bewonder de prachtige kathedraal en ontdek de Konsthallen Passagen: een walhalla voor kunstliefhebbers. Hiervandaan loopt u zo het bruisende centrum van de stad in: hier vindt u restaurants, winkelstraten en authentieke bakkerijen. Bent u een natuurliefhebber? Verlaat de stad en geniet binnen enkele minuten van een uitgestrekt landschap vol meren, bossen en fantastische wandelroutes.

Kunst, cultuur en gastronomie

Het meest in het oog springende gebouw van de stad is de 109 meter hoge domkerk. De bouw van deze massieve stenen gotische kerk begon al in de 12e eeuw. Dwaal in het openluchtmuseum Gamla Linköping door historische straten en proef de sfeer van de vroege 19e eeuw. Er is zelfs een oude chocoladefabriek waar u chocolade kunt proeven en kopen! Liefhebbers van vliegtuigen gaan naar het Swedish Air Force Museum waar tientallen toestellen staan uitgestald. Linköping is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een lange vakantie in Zweden. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Linköping!

Van architectuur tot sport en ontspanning

Houdt u meer van hedendaagse architectuur? Linköping heeft er een aantal zeer moderne gebouwen bij gekregen. Zo is er de nieuwe bibliotheek, het Mjärdevi Center en het Cloetta Center. Deze laatste is een eigentijdse arena voor sportwedstrijden en concerten en is beslist de moeite waard voor een bezoekje. Even heerlijk ontspannen? Ga dan vooral naar Trädgårdsföreningen, het stadspark in Engelse stijl dat in 1859 werd aangelegd. Het park is een verzameling van oude bomen, beken en vijvers en herbergt een mooie vlindertuin. Vanaf de uitkijktoren heeft u een leuk uitzicht!

Vliegtickets naar Linköping voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Linköping boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Zweden snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Linköping

 

yelp
Linköping: Hotspots

 

Linköping: soortgelijke bestemmingen