KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De oude stad, Edinburgh
 

Proef het echte Schotland

Edinburgh is de imposante historische hoofdstad van Schotland en is rijk aan interessante bezienswaardigheden. Boek vliegtickets naar Edinburgh en ontdek kastelen, kerken en pubs. In iedere pub heeft u keuze uit tientallen soorten whisky. In het Scotch Whisky Heritage Centre krijgt u uitgelegd hoe dit Schotse goud gemaakt wordt. Natuurlijk vergezelt u deze drank ’s avonds van een stevige Schotse maaltijd. Haggis en stovies zijn hier in elk zichzelf respecterend restaurant te krijgen.

Ontdek de ins en outs van de Royal Mile

De hoofdstraat van het oude centrum van Edinburgh noemt men de 'Royal Mile': dé trots van het oude gedeelte van de stad. De straat (die een mijl lang is) loopt dwars door Edinburgh en verbindt Edinburgh Castle met Holyrood Palace. Hier vindt u historische straatjes met 16e- en 17e-eeuwse herenhuizen. Diep onder de mile ligt ook Mary King’s Close: een ondergrondse verzameling steegjes uit de middeleeuwen die u zal doen huiveren. Niet spannend genoeg? Dan zijn er altijd nog de Edinburgh dungeons. Edinburgh is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Schotland. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Edinburgh!

Hoog op de heuvel

De Schotse hoofdstad staat vol met bijzondere oude architectuur met als hoogtepunt natuurlijk Edinburgh Castle. Dit kasteel ligt bovenop een heuvel en torent hoog boven de stad uit. Het heeft gediend als koninklijk paleis, arsenaal, gevangenis en als een kluis voor de kroonjuwelen. Op zoek naar een plek om even te ontspannen? De koninklijke botanische tuinen zijn een oase van rust en staan vol bijzondere plantsoorten en prachtige kassen.

Vliegtickets naar Edinburgh voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Edinburgh boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt het Verenigd Koninkrijk snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Edinburgh

 

yelp
Edinburgh: Hotspots

Meer hotspots
 

Edinburgh: soortgelijke bestemmingen