KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Queen Victoria Street, Leeds
 

Ontdek de industriële geschiedenis van levendig Leeds

Ooit floreerde Leeds op het gebied van textiel, nu is het voornamelijk een bruisende universiteitsstad. Boek vliegtickets naar Leeds en verken de talloze attracties. Bezoek de City Art Gallery en het prachtige Victoriaanse stadhuis. Of wandel langs het water naar het Leeds Industrial Museum. Dankzij het autovrije, compacte centrum is winkelen in Leeds een waar genot. Het 19e eeuwse historisch winkelcentrum Victoria Quarter spant absoluut de kroon.

Van Grand Theater tot ultiem uitgaansgebied

Wat op uw lijstje zeker niet mag ontbreken is een voorstelling in het Grand Theater. Geniet hier van opera-, theater- en balletvoorstellingen. En het prachtige gebouw uit 1878 is ook nog eens zeer de moeite waard. Daarna duikt u moeiteloos het nachtleven van Leeds in; de stad biedt immers tal van pubs, restaurants en clubs voor een ultiem avondje uit. Leeds is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Engeland. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Leeds!

Ontdek het Leeds van vroeger

Een van Leeds’ populairste bezienswaardigheden is de ruïne Kirkstall Abbey, het overblijfsel van een abdij uit de 12e eeuw. In het nabijgelegen Abbey House museum kunt u alles leren over de geschiedenis van de stad en Kirkstall Abbey. Wandelend door oude straten waant u zich even in het Leeds van de late 19e eeuw. Even relaxen? Lunch hierna in één van de vele parken van Leeds: er zijn er maar liefst 7!

Vliegtickets naar Leeds voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Leeds boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt het Verenigd Koninkrijk snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Leeds

 

yelp
Leeds: Hotspots

Meer hotspots
 

Leeds: soortgelijke bestemmingen