KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Tudor House and Garden in Southampton
 

Een stad vol geschiedenis en mysterie

Henry V, William Shakespeare, Isaac Watts en Jane Austen verbleven met veel plezier in deze havenstad in het zuiden van Engeland. Boek vliegtickets naar Southampton en geniet net als deze beroemdheden van de verborgen schatten die deze stad te bieden heeft. Zo telt Southampton meerdere spookhuizen en startte de Titanic hier aan zijn fatale reis. Deze Engelse stad heeft alles voor een culturele, maar ook zeer spannende trip.

Middeleeuwse panden en spookverhalen

Tussen de stadsmuren van Southampton zijn middeleeuwse panden en monumenten uitstekend bewaard gebleven. Zo gaat de geschiedenis van het Tudor House and Garden museum terug tot 1150. Het museum geeft een kijkje in de geschiedenis van Southampton. Daarnaast staat het ook bekend als spookhuis. Personeel en bezoekers hebben hier regelmatig de aanwezigheid van geesten gevoeld en honden weigeren bepaalde kamers binnen te gaan. Niet alleen het Tudor House staat bekend om zijn spoken. In de hele stad zijn haunted houses te vinden. Zo zijn er in de pub The Red Lion maar liefst 21 verschijningen gesignaleerd. Het bekendste spook van de stad, het kamermeisje Molly, schijnt nog rond te waren in het Dolphin Hotel. Southampton is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in het Verenigd Koninkrijk. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Southampton!

De Titanic in beeld

Southampton telt verschillende musea van de City Art Gallery met hedendaagse kunst tot het Solent Sky Museum waar de luchtvaartgeschiedenis van de stad wordt belicht. Maar het bekendste museum is toch wel het museum SeaCity. Hier wordt een permanente expositie van de Titanic getoond. Op 10 april 1912 begint het schip bij dok 4 in de haven van Southampton aan zijn noodlottige boottocht. Nergens was de tragedie van de ramp beter voelbaar als in Southampton. Meer dan 500 huishoudens verloren een familielid. De verhalen van omgekomen koks, matrozen, nachtwakers en andere bemanningsleden staan op de tentoonstelling centraal. Een tragedie die het museum indrukwekkend in beeld heeft gebracht.

Vliegtickets naar Southampton voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Southampton boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Southampton snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Southampton

 

yelp
Southampton: Hotspots

 

Southampton: soortgelijke bestemmingen