Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De oude stad van Muscat
 

Praktische info Muscat, Oman

Vervoer in de stad

Bussen zijn de goedkoopste manier om rond te reizen in Musqat. Moderne bussen rijden langs belangrijke wegen met specifieke bushaltes. Voor verder weg liggende bestemmingen zijn Baiza-bussen gebruikelijk en deze zigzaggen effectief langs de plattelandswegen, hoewel de bussen zelfs soms een beetje aftands zijn. Taxi's zijn in ruime mate aanwezig en een eenvoudige manier om van en naar de luchthaven te reizen. Sta erop dat de chauffeur de meter gebruikt, tenzij deze ontbreekt; spreek in dat geval een prijs af voordat u in het voertuig stapt. Taxi's zijn duur, maar handig als u geen bus kunt vinden of niet in de zon wilt wachten. Er is geen metro of trein in Musqat en sommige reizigers geven er de voorkeur aan om een auto te huren en zelf te rijden, wat de beste optie is voor flexibel reizen.

Tijdzone

GMT+4.

Netspanning

Netspanning is 220/240 volt, 50 Hz. De stekkers hebben drie rechthoekige, platte pinnen.

Valuta

De munteenheid in Oman is de Omani Rial (OMR). Eén rial is 1.000 baisa. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, wisselkantoren, in hotels en luchthavens. Na kantoortijd zijn wisselkantoren 's avonds en in de weekenden geopend. Amerikaanse dollars worden aanbevolen. Creditcards van American Express, MasterCard en Visa worden geaccepteerd in alle grote winkels en hotels, en ook steeds vaker door winkels in de soeks. De meeste banken in de grote en kleine steden beschikken over een geldautomaat.

Communicatie

Het landnummer voor Oman is +968, en het internationale nummer om vanuit Oman naar het buitenland te bellen is 00, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Er zijn geen netnummer voor steden/regio's. Netwerken voor mobiele telefonie en 3G zijn aanwezig in Oman, met internationale roamingovereenkomsten met de meeste internationale aanbieders. In de grotere steden en dorpen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 9999

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Seeb International Airport

www.omanairports.com

Vervoer naar de stad

Openbare bussen, gerund door de Oman National Transport Company stoppen langs de Sultan Qaboos Highway buiten het luchthavencomplex.

Autoverhuur

Autoverhuurdiensten zijn aanwezig in de openbare hal buiten de aankomstruimte.

Luchthaventaxi's

Taxi's vanaf de internationale luchthaven van Musqat vindt u buiten de aankomsthal. Er is een handige tarieventabel voor belangrijke hotels. Er zijn ook taxi's beschikbaar voor vervoer naar andere steden in Oman.

Voorzieningen

De luchthaven wordt momenteel uitgebreid. Er is een geldwisselkantoor en er zijn horecapleinen in de aankomst- en vertrekruimtes, een grote, taxfreewinkel met ruim assortiment in zowel de aankomst- als de vertrekhal en een boekwinkel. Er zijn openbare telefoons, een bidruimte en faciliteiten voor bagagebewaring.

Parkeren

Er is tegen betaling gelegenheid tot kort en lang parkeren voor de terminal.

Internet

Er wordt gratis wifi aangeboden op de luchthaven, maar er is een mobiele telefoon nodig voor registratie.