KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Kanoën op Moraine Lake, Calgary
 

Praktische info Calgary, Canada

Tijdzone

GMT-7 (GMT-6 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

911 (algemeen alarmnummer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Internationale luchthaven Calgary

www.yyc.com

Vervoer naar de stad

Er rijden een aantal busdiensten tussen de luchthaven, het stadscentrum en andere bestemmingen in Alberta. Calgary Transit biedt een openbare busdienst van en naar de luchthaven. Er is ook een snelshuttlebus vanaf de luchthaven die de meeste hotels in de regio Calgary aandoet en verschillende hotels bieden een gratis shuttlebusdienst. Luchthaventaxi's zijn beschikbaar buiten de aankomsthal.

Autoverhuur

Alamo, Budget, Avis, Hertz, National en Thrifty zijn allemaal vertegenwoordigd op de luchthaven en zijn te vinden in het autoverhuurcentrum tegenover het hoofdterminalgebouw. Er zijn ook autoverhuurbedrijven die buiten de luchthaven zitten.

Luchthaventaxi's

Luchthaventaxi's zijn beschikbaar buiten de aankomsthal.

Voorzieningen

Er zijn winkels en taxfreewinkels, restaurants en bars, pinautomaten, een geldwisselkantoor en een informatiestand in de terminal. Ook zijn er zakencentra. Gehandicapte passagiers worden goed verzorgd en er zijn voldoende speelfaciliteiten voor kinderen.

Parkeren

Alle parkeerterreinen bevinden zich op loopafstand van de terminal. Het starttarief voor kort parkeren is C$ 8,50 voor het eerste uur, met een daglimiet van C$ 54,95. Lang parkeren is mogelijk voor ongeveer C$ 27 per dag, met kortingen op de goedkopere Economy terreinen.

Internet

De internationale luchthaven van Calgary biedt gratis wifi voor passagiers.