KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Downtown Toronto bij nacht
 

Praktische info Toronto, Canada

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Toronto is snel, veilig en betrouwbaar. Het bestaat uit een geïntegreerd systeem van metro's, bussen en trams die elk deel van de stad bereiken. De metro heeft vier lijnen en is gemakkelijk te gebruiken en er zijn bussen en tramstations naast elke belangrijke halte, die verdergaan waar de metro stopt. De tarieven zijn standaard en een enkeltje brengt reizigers overal naar toe in één rit. Reizigers kunnen metromuntjes gebruiken om gedoe met gepast geld te vermijden. Om over te kunnen stappen van de ene vorm van vervoer naar de andere, moeten reizigers om een overstapbriefje vragen wanneer zij hun kaartje betalen. De metro rijdt van 06.00 tot 02.00 uur, terwijl bussen en trams ongeveer van 06.00 tot 12.30 uur rijden. De dienstregeling van beide begint op zondag ongeveer om 08.00 uur. Het Blue Night Network bedient de routes langs de hoofdwegen na 01.30 uur. Taxi's zijn altijd beschikbaar en veerboten gaan naar de Toronto Islands. Het besturen van een gehuurde auto wordt niet aanbevolen als gevolg van verkeersopstoppingen en de hoge kosten voor parkeren.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

911 (algemeen alarmnummer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Toronto Pearson

www.torontopearson.com

Vervoer naar de stad

De Terminal Link-trein op de luchthaven biedt gratis vervoer tussen de terminals 1 en 3, het Sheraton Gateway Hotel, het ALT Hotel, de Value-parkeergarage en de Value-parkeerplaats. Verschillende bedrijven bieden bus- en shuttlevervoersdiensten van de luchthaven naar Toronto en omliggende gebieden, en omgekeerd. De Union Pearson Express-trein verbindt de luchthaven met het centrum van Toronto in slechts 25 minuten. De luchthaven is ook goed toegankelijk via verschillende openbaar vervoerroutes van aanbieders als Toronto Transit Commission (TTC) en GO Transit.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Hertz, National/Alamo.

Luchthaventaxi's

Er zijn buiten de aankomsthal geautoriseerde taxi's beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Het Terminal Link-treinsysteem op de luchthaven werkt als een 24-uursdienst tussen de terminals 1 en 3, en gaat ook naar het Sheraton Gateway Hotel, het ALT Hotel, de Value-parkeergarage en de Value-parkeerplaats.

Voorzieningen

Alle terminals zijn goed uitgerust met faciliteiten, waaronder geldwisselkantoren en pinautomaten, wifi, winkels (waaronder taxfree), hotelreserveringsdiensten, bars en restaurants.

Parkeren

Parkeren op de internationale Pearson-luchthaven in Toronto kost C$ 5 voor 30 minuten of C$ 50 per dag op het Express-parkeerterrein, en C$ 20 per dag of C$ 105 per week op het Value-parkeerterrein. Het Daily-parkeerterrein kost C$ 30 per dag en bevindt zich op loopafstand van terminals 1 en 3.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar.