Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Toronto

Downtown Toronto bij nacht
 

Praktische info over Toronto

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Toronto is snel, veilig en betrouwbaar en bestaat uit een geïntegreerd systeem van metro's, bussen en trams die elk deel van de stad bereiken, naast een light rapid transit (LRT)-lijn naar de haven. De metro is gemakkelijk te gebruiken, met slechts twee belangrijke lijnen. De bussen en metrostations bevinden zich naast elke belangrijke halte, en gaan verder waar de metro stopt. De tarieven zijn standaard en een enkeltje brengt u overal naar toe in één rit. Metromuntjes kunnen worden gebruikt om gepast geld te vermijden. Om over te kunnen stappen van de ene vorm van vervoer naar de andere, moet u om een overstapbriefje vragen als u uw kaartje betaalt. De metro rijdt van 06.00 tot 01.30 uur. Bussen en trams van ongeveer 05.00 tot 00.30 uur (beide beginnen op zondag om 09.00 uur) en de Blue Night Network bedient de routes langs de hoofdwegen na 01.30 uur. Het Request Stop Program (stoppen op verzoek) stelt vrouwen die 's avonds laat alleen reizen in staat om overal tussen de officiële haltes uit de bus te stappen. Taxi's zijn altijd beschikbaar en veerboten gaan naar de Toronto Islands. Het besturen van een gehuurde auto wordt niet aanbevolen als gevolg van verkeersopstoppingen en de hoge kosten voor parkeren.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn internetcafés te vinden. De meeste aanbieders van mobiele telefonie hebben roamingovereenkomsten met Canadese bedrijven, maar het is goedkoper om een pay-as-you-go SIM-kaart (betalen voor werkelijk gebruikte belminuten) te kopen wanneer u van plan bent langere tijd in het land te blijven.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 3 apr 25 mrt
Tweede paasdag 6 apr 28 mrt
Victoriadag 18 mei 23 mei
Canadadag 1 jul 1 jul
Civic Holiday 3 aug 1 aug
Dag van de arbeid 7 sept 5 sep
Thanksgiving 12 okt 10 okt
Herdenkingsdag 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag (alleen Ontario) 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het klimaat in Toronto wordt getemperd door de nabijheid van de Grote Meren (met name het Ontariomeer). De zomers zijn meestal heet en zeer vochtig, en de winters zijn streng met zware sneeuwval. De gemiddelde maximum temperatuur in januari is -2°C, terwijl de gemiddelde maximum temperatuur in juli 27°C is. Regen valt over het algemeen het hele jaar door, maar de zomer, hoewel het zonnigste seizoen, is meestal ook het natst. De herfst is misschien wel de beste tijd om naar Toronto te reizen, want de temperaturen zijn minder extreem dan in de zomer of winter, met milde dagen en koele nachten.

Internationale luchthaven Lester B. Pearson Toronto

www.torontopearson.com

Vervoer naar de stad

De LINK-trein biedt gratis vervoer tussen terminal 1 en 3, het Sheraton Gateway Hotel en station Viscount. Verschillende bedrijven, waaronder Coach Canada en Greyhound Canada, bieden bus- en shuttlevervoersdiensten van en naar de luchthaven naar Toronto en omliggende gebieden. De luchthaven is ook goed toegankelijk via verschillende openbaar vervoerroutes van aanbieders als Toronto Transit Commission (TTC) en GO Transit.

Autoverhuur

Autoverhuur is beschikbaar op niveau 1 van de parkeerterreinen naast de terminals. Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Hertz, National en Alamo.

Luchthaventaxi's

Er zijn buiten de aankomsthal geautoriseerde taxi's beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Een gratis 24-uurs shuttlebus verbindt de terminals met elkaar. Het LINK-treinsysteem op de luchthaven werkt ook als een 24-uursdienst tussen terminal 1 en 3, en naar het Value-parkeerterrein.

Voorzieningen

Alle drie de terminals zijn goed uitgerust met faciliteiten, waaronder geldwisselkantoren en pinautomaten, internettoegang, winkels en taxfree-outlets, hotelreserveringsdiensten, bars en restaurants, en speelruimtes voor kinderen.

Parkeren

Parkeren op de internationale luchthaven Lester B. Pearsons in Toronto kost C$ 5 voor 20 minuten of C$ 90 per dag op het Express-parkeerterrein, en C$ 15 per dag of C$ 70 per week op het Value-parkeerterrein. Het Daily-parkeerterrein kost C$ 28 per dag en bevindt zich op loopafstand van terminals 1 en 3.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar via het 'Toronto Pearson Wifi'-netwerk.