KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De boulevard van Vancouver
 

Praktische info Vancouver, Canada

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

911 (algemeen alarmnummer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Internationale luchthaven Vancouver

Vervoer naar de stad

De Canada Line verbindt de luchthaven met het centrum van Vancouver in ongeveer 25 minuten. De dienst rijdt om de 8-20 minuten. Er zijn bussen met een dienstregeling beschikbaar naar het centrum van Vancouver, Whistler, Vancouver Eiland en Washington State. Gratis shuttles vervoeren passagiers naar het terrein voor lang parkeren, de zuidelijke terminal, lokale hotels en andere bestemmingen nabij de luchthaven. Openbare busdiensten naar Vancouver, Richmond en verdere bestemmingen zijn beschikbaar bij het busstation op de luchthaven.

Autoverhuur

De autoverhuurbedrijven Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National en Zipcar zijn naast het terminalgebouw op de begane grond vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Taxi's met een meter zijn rond de klok beschikbaar buiten de terminals. De groene borden geven aan waar de oppikpunten voor taxi's zijn. Tijdens het spitsuur is de prijs hoger en duurt de rit langer. Er wordt een fooi van 10 tot 15 procent verwacht.

Transfer tussen terminals

Er is een gratis shuttle beschikbaar naar de terminal Airport South.

Voorzieningen

De hoofdterminal beschikt over pinautomaten, geldwisselkantoren en een bank. Er zijn verschillende bars, restaurants en fastfood-zaken verspreid over de luchthaven, alsook verschillende winkels, waaronder taxfreewinkels, een bagagedepot en een medisch centrum. Daarnaast zijn er ook speelruimtes voor kinderen.

Parkeren

De internationale luchthaven van Vancouver biedt verschillende parkeermogelijkheden in de parkeergarage recht tegenover de terminals. Parkeren begint bij C$ 9,50 per uur, maar er zijn ook kortingstarieven voor hele dagen of weken beschikbaar.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op de gehele luchthaven.