KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Lady Bird Lake, Austin
 

Austin, Texas: livemuziekhoofdstad én een beetje ‘weird’

Interesse in geweldige livebands én vreemde bezienswaardigheden? Dan is Austin de stad voor u! In de ‘Live Music Capital of the World’ kunt u in honderden clubs en bars genieten van de mooiste livemuziek. Daarnaast biedt de Texaanse hoofdstad zowel grote toeristentrekpleisters als obscure plekjes vol rare objecten. Boek vliegtickets naar Austin en ontdek zelf waarom ’Keep Austin weird!’ de lokale lijfspreuk is.

Een vreemde eend in de bijt

Austin wordt vaak gezien als de raarste stad van de staat Texas. En geloof het of niet, dat is iets waar de inwoners bijzonder trots op zijn! Zo vindt u er de Cathedral of Junk, gemaakt van zestig ton rommel. Of het Museum of Natural & Artificial Ephemerata waar u bijvoorbeeld kunt ruiken aan Marilyn Monroe’s laatste sigarettenpeuk. Voor een verzameling van vreemde spullen kunt u ook terecht bij Uncommon Objects (die wordt omschreven als ‘de zolderkamer van uw excentrieke oom, maar dan op steroïden’). Mocht u Austin lekker op uw gemak willen verkennen, dan is de ‘Austin in a Nutshell’-fietstoer dé manier om de leukste plekken van de stad te zien.

Muzikale hoogstandjes

Naast vreemde gebouwen en activiteiten, is er nóg een grote reden om naar Austin te reizen. De stad staat wereldwijd bekend als de livemuziekhoofdstad van de Verenigde Staten. Voor rock-, blues- en countrymuziek kunt u bijvoorbeeld naar de Continental Club gaan, het oudste muziekpodium van Austin. Ook Pete’s Dueling Piano Bar is een bezoekje waard (de naam zegt alles). Bent u klaar voor een geweldige mix van muziek en humor? Stap dan vooral eens Esther’s Follies binnen. En voor de coolste jazzclub van de stad, met iedere avond live jazzmuziek, gaat u naar de Elephant Room.

Vliegtickets naar Austin voor een onvergetelijke reis

Een goedkoop vliegticket naar Austin boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komen de Verenigde Staten snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Austin

 

yelp
Austin: Hotspots

 

Austin: soortgelijke bestemmingen