KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
“Welcome to fabulous Las Vegas”
 

Praktische info Las Vegas, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

De meeste bezoeken aan Las Vegas beperken zich tot The Strip en het centrum. Het is in dat geval niet nodig om een auto te huren, want beide locaties zijn gemakkelijk te voet te verkennen en er zijn verschillende vormen van vervoer die kunnen worden gebruikt. Lokale bussen rijden 24 uur per dag over de gehele Strip en naar het centrum voor een vast tarief, inclusief overstappen. Van 8.30 uur tot middernacht rijdt de ouderwetse Las Vegas Strip Trolley de hele Strip over, en de Downtown Trolley rijdt tegelijkertijd rondjes tussen de Stratosphere en het centrum. Er rijdt dagelijks, van 07.00 tot 03.00 uur, een ultramoderne monorail boven de straten, tussen het Sahara Hotel en het MGM Grand. Taxi's zijn in ruime mate aanwezig bij taxistandplaatsen buiten elk hotel en elk casino. Auto's zijn de meest praktische manier om de omgeving buiten Las Vegas te gaan verkennen, hoewel er busexcursies naar de Hooverdam worden aangeboden.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de driepinsstekkers (met twee platte pinnen naast elkaar en één ronde pin) zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Een dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land, met name alle stedelijke gebieden. In de meeste kleine en grote steden zijn internetcafés te vinden en wifi is op veel plekken beschikbaar.

Alarmnummer

911 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven McCarran Las Vegas

www.mccarran.com

Vervoer naar de stad

Er rijden regelmatig bussen van en naar de luchthaven, het centrum van Las Vegas en The Strip, met haltes bij de meeste hotels. Bussen 108 en 109 sluiten aan op het Downtown Transportation Centre en de South Strip Transfer Terminal. Er zijn shuttlediensten beschikbaar aan de westzijde van de bagageband van terminal 1, bij uitgangen 7-13.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Avis, Budget, Dollar, National, Enterprise, Advantage, Thrifty, Payless, Rent-a-Car, Alamo en Hertz. Verhuurbedrijven bieden gratis vervoer tussen hun parkeerterreinen en de terminalgebouwen.

Luchthaventaxi's

Taxi's kunnen gevonden worden buiten de aankomsthal van luchthaven McCarran in Las Vegas; ten oosten van de bagageband, buiten bij uitgangen 1-4. Bij het verlaten van de luchthaven start de meter op $ 2. Over het algemeen accepteren taxi's geen creditcards.

Transfer tussen terminals

Terminal 1 en 3 zijn met elkaar verbonden via gratis shuttlebussen.

Voorzieningen

De luchthaven van Las Vegas heeft een aantal winkels, bars, restaurants en natuurlijk veel fruitautomaten. Er zijn pinautomaten, een bank met alle bijbehorende diensten en geldwisselfaciliteiten in de aankomst- en vertrekhallen. Er zijn ook een speelruimte voor kinderen, schoenenpoetsers en informatiebalies.

Parkeren

Kort parkeren bij luchthaven McCarran in Las Vegas kost $ 2 per uur voor de eerste drie uur en stijgt daarna naar $ 3 per uur, tot een limiet van $ 36 per dag. Lang parkeren kost $ 3 voor het eerste uur en $ 1 per daaropvolgend uur, tot maximaal $ 16 per dag. Een gratis shuttlebus verbindt het afgelegen parkeerterrein met de terminals.

Internet

De internationale luchthaven McCarran in Las Vegas heeft gratis wifi.