Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Minneapolis

Skyline aan de Mississippi, Minneapolis
 

Praktische info over Minneapolis

Vervoer in de stad

Te voet de binnenstedelijke delen van het enorme grootstedelijke gebied van Minneapolis en St Paul verkennen is een fascinerende ervaring. De beroemde voetgangersbruggen bieden een netwerk van afgesloten voetpaden die gebouwen in de stadscentra met elkaar verbinden en garanderen dat geen enkele voetganger aan slecht weer hoeft te worden blootgesteld. Ongeveer 60 straten in het centrum van Minneapolis zijn met elkaar verbonden middels voetgangersbruggen, wat in totaal neerkomt op 8 km. Als uw voeten moe zijn, springt u in de bus: MetroTransit runt één van de grootste openbaar vervoersystemen in de Verenigde Staten, met ongeveer 73 miljoen busritten per jaar. Reisplanners en routebeschrijvingen zijn alom verkrijgbaar in de stad en bij hotelreceptionisten. De relatief nieuwe Hiawatha Light Rail Transit-route verbindt het centrum met de luchthaven en winkelcentrum Mall of America en de Northstar Corridor-route brengt passagiers tot Big Lake, in het noorden. In de Tweelingsteden zijn ook verschillende taxidiensten, die telefonisch of buiten hotels en andere openbare gelegenheden kunnen worden opgeroepen.

Tijdzone

GMT-6 (GMT-5 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de grote en kleine steden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 19 jan 18 jan
Presidentendag 16 feb 15 feb
Herdenkingsdag 25 mei 30 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 7 sept 5 sep
Dag van Columbus 12 okt 10 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 26 nov 24 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Het klimaat van de Tweelingsteden, Minneapolis en St Paul, is behoorlijk streng vanwege de noordelijke en ingesloten ligging. De winters aan het einde van het jaar zijn bitter koud, met een overvloed aan sneeuw en temperaturen die ruim onder het vriespunt liggen. In feite tonen statistieken aan dat de Tweelingsteden 76 dagen per jaar maximumtemperaturen hebben die onder het vriespunt liggen. De zomers, tussen juni en augustus, zijn mild tot heet, maar kort. De beste tijd om Minneapolis te bezoeken is tussen augustus en september, wanneer het weer, met temperaturen rond de 25°C, ideaal is. Bovendien zijn alle festivals en evenementen in de regio geconcentreerd in deze periode van twee maanden. Regen kan het hele jaar door vallen, maar is het hevigst in juni. De droogste maand is februari.

Internationale luchthaven Minneapolis-St Paul

www.mspairport.com

Vervoer naar de stad

Een informatiebalie voor grondvervoer voorziet passagiers van informatie en routebeschrijvingen. Er vertrekken stadsbussen vanaf de Lindbergh-terminal naar zowel Minneapolis als St Paul. Er rijdt een lightrail tussen de luchthaven, het centrum van Minneapolis en het winkelcentrum Mall of America. SuperShuttle biedt een deur-tot-deurdienst met een deeltaxibusje naar lokale steden en plaatsen. Er zijn ook taxi's beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz en National, en de balies zijn te vinden in het Transit Center, dat kan worden bereikt met de gratis ondergrondse tram vanaf de Lindbergh-terminal. Vanaf het Transit Center rijden shuttlebussen naar de autoverhuurbedrijven buiten de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's kunnen eenvoudig worden aangeroepen bij de taxistandplaats buiten de aankomstterminals. De rit van de luchthaven naar Minneapolis duurt ongeveer 12 minuten en kost $ 39-49 en de rit naar St Paul duurt ongeveer 20 minuten en kost $ 31-38. Om de taxistandplaats vanaf de Lindbergh-terminal te bereiken steekt u het tunnelniveau over richting het parkeerterrein en gaat u één verdieping omhoog.

Transfer tussen terminals

De twee terminals van de luchthaven zijn met elkaar verbonden via overdekte voetpaden en een gratis lightrail die er 3 minuten over doet.

Voorzieningen

In Northstar Crossing in de Lindbergh-terminal vindt u een verzameling winkels, restaurants en horecagelegenheden. Overige faciliteiten zijn onder andere pinautomaten en geldwisselkantoren, taxfreewinkels, postdiensten en een speelruimte voor kinderen. Zakencentra die zich op de hele luchthaven bevinden bieden internet-, fax- en kopieerdiensten. Er is tevens draadloos internet beschikbaar. Het nabijgelegen Hilton Hotel biedt kamers en fitnessfaciliteiten voor dagtarieven. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Parkeren voor de Humphrey-terminal kan op de oranje en paarse terreinen; parkeren voor de Lindbergh-terminal kan op de blauwe, groene, rode en gouden terreinen. Alle parkeerterreinen zijn via voetgangersbruggen verbonden met de terminals. Kort parkeren kost het eerste uur $ 5 en $ 3 voor elk daaropvolgend uur, tot maximaal $ 36 per dag. Goedkoop parkeren op het oranje terrein kost $ 16 per dag. Het terrein is met een voetgangersbrug verbonden met de Humphrey-terminal en met de lightrail met de Lindbergh-terminal.

Internet

Overal op de luchthaven is gratis wifi beschikbaar via het netwerk van 'MSP-WiFi'.