Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De beroemde gele taxi’s van New York
 

Praktische info New York, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer systeem van New York is redelijk goed en goedkoop en omvat bussen en de metro. Er zijn natuurlijk ook de altijd aanwezige, hoewel duurdere, gele taxi's. Snorders of gypsy cabs, taxi's zonder licentie, moeten worden vermeden. Het is mogelijk om de stad te verkennen met een combinatie van deze vervoersvormen, of gewoon te voet. Wandelen is vaak de beste manier om de stad te ervaren en tijdens het spitsuur, als de bussen en taxi's vaststaan in de file en de metro overvol of vertraagd is, kan het ook de snelste manier zijn. Over het algemeen is de meest efficiënte manier om te reizen echter het 24-uurse ondergrondse systeem, vooral omdat de meeste bezienswaardigheden in Manhattan dichtbij metrostations zijn, hoewel dit eerst verwarrend kan zijn. Veel gemakkelijker, maar langzamer, is het bussysteem, wat een goede optie is voor kortere afstanden of voor rondreizen in het centrum. Het metro- en bustarief is standaard ($ 2,75). Let op, in de bus moet gepast met muntgeld worden betaald, niet met biljetten. Autorijden in New York wordt niet aanbevolen, omdat het verkeer druk is, de chauffeurs agressief zijn en parkeren enorm duur is.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de meeste plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven John F Kennedy

www.kennedyairport.com

Vervoer naar de stad

Grondvervoerinformatie is verkrijgbaar in de bagage-afhaal-/aankomstgebieden van alle terminals, met informatie over bussen, gedeelde busjes en limousines. De AirTrain verbindt de luchthaven met het metro-, trein- en bussysteem, die allen naar het centrum van de stad gaan. 'SuperShuttle Manhattan' is een 24-uurs, gedeelde, deur-tot-deur-dienst naar elke locatie tussen Battery Park en 227th, waaronder alle hotels. De dienst gaat ook naar Queens, Brooklyn, Bronx en Staten Island.

Autoverhuur

Avis, Budget, Dollar, Hertz, Enterprise en National zijn vertegenwoordigd bij alle terminals. De AirTrain vervoert passagiers tussen de terminals en de autoverhuurkantoren.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar bij de uitgang van alle zes terminals en de reistijd naar Manhattan is 40-60 minuten. Er geldt over het algemeen een vast tarief van $ 52 naar Manhattan (exclusief tol). Andere geschatte tarieven zijn onder andere: Brooklyn $ 59-64, Bronx $ 48-68, Queens $ 24-33, Staten Island $ 67-79, luchthaven LaGuardia $ 34-39 en luchthaven Newark $ 97-102 (met een toeslag van $ 17,50). Een fooi van 15 procent is gebruikelijk voor goede service. Gebruik alleen taxi's vanaf de taxicentralestand en weiger aanbiedingen van anderen.

Transfer tussen terminals

Passagiers kunnen de gratis AirTrain gebruiken voor vervoer tussen de zes terminals op JFK. De gehele AirTrain-lus neemt acht minuten in beslag.

Voorzieningen

Alle terminals beschikken over pinautomaten, geldwisselkantoren, bars, restaurants en een scala aan verschillende winkels. Reizigers kunnen de meeste diensten vinden in de terminals, waaronder wifi, medische faciliteiten, informatiebalies en schoenenpoetsers.

Parkeren

Er zijn twee soorten openbaar parkeren bij JFK. Lang parkeren ligt op 6 km van de terminals en is te bereiken met de gratis AirTrain. Passagiers wordt geadviseerd 30 minuten te rekenen om hun terminal te bereiken Het Central Terminal Area (CTA)-parkeerterrein bevindt zich naast de terminals en vervult de dagelijkse parkeerbehoeftes. Borden voor de parkeerfaciliteiten zijn op kleur gecodeerd om hun afstand tot de terminals aan te geven. Er bevindt zich een Cel Phone Lot-wachtgebied nabij de ingang van de luchthaven voor chauffeurs die wachten op arriverende passagiers.

Internet

Wifi is gratis beschikbaar gedurende 30 minuten en wordt daarna tegen een uur- of dagtarief verkocht door Boingo.

Luchthavens in de buurt