KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Het Witte Huis, Washington D.C.
 

Praktische info Washington, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Rondreizen in Washington DC is relatief eenvoudig en de meeste attracties bevinden zich op loopafstand van elkaar. U zal zonder al te veel problemen de weg kunnen vinden. De stad is in een cirkel rondom het Witte Huis gebouwd, met 'spaken' die naar buiten lopen. Washington DC heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem bestaande uit bussen en de Metrorail-metro, met stations naast of in de buurt van bijna elke toeristische trekpleister. Het systeem is tot middernacht beschikbaar. Het efficiënte Metrorail-metrosysteem is te vinden in de hele stad en in de buitenwijken van Virginia en Maryland en wordt gebruikt aan de hand van een gecomputeriseerde tarievenkaart. Het uitgebreide Metrobus-netwerk vult de hiaten, maar is complexer in gebruik en is langzamer als gevolg van ernstige verkeersdrukte. Overstappen tussen bussen is tot twee uur na het instappen gratis. Er zijn bus-, trein- of combikaartjes voor één dag verkrijgbaar. Hoewel de meeste bezoekers aan Washington DC met de auto arriveren, is het vaak gemakkelijker om gebruik te maken van het openbaar vervoer, want de wegen zijn overvol en parkeren in de stad is lastig en duur. Taxi's zijn een goede manier om korte afstanden af te leggen en ze zijn goedkoper dan in de meeste andere grote Amerikaanse steden.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de driepinsstekkers (met twee platte pinnen naast elkaar en één ronde pin) zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Een dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land, met name alle stedelijke gebieden. In de meeste kleine en grote steden zijn internetcafés te vinden en wifi is op veel plekken beschikbaar.

Alarmnummer

911 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Washington Dulles

www.flydulles.com

Vervoer naar de stad

De Washington Flyer Silver Line-snelbusdienst biedt een directe verbinding naar de luchthaven en rijdt elke 20 minuten naar het Metro Silver Line-station, voor ongeveer $ 5. De tourbusdienstkaartjes zijn te koop bij deur 4 van de aankomsthal in de hoofdterminal. Er is een busdienst beschikbaar op het station voor vervoer naar gebieden waar de Metrorail niet komt.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Daarnaast zijn er dag en nacht taxi's beschikbaar op het lagere niveau van de hoofdterminal. De enige taxidienst die bevoegd is om vanuit de luchthaven te werken is Washington Flyer. Taxi's rekenen circa $ 68 voor de 30-60 minuten durende rit naar de stad. Creditcards worden geaccepteerd.

Voorzieningen

Er zijn pinautomaten en geldwisseldiensten beschikbaar. Overige faciliteiten zijn onder andere allerlei restaurants, bars, winkels en taxfreewinkels, zakelijke diensten, toeristeninformatie en hotelreserveringen.

Parkeren

Parkeren per uur op de internationale luchthaven Washington-Dulles is mogelijk in de parkeergarage naast het terminalgebouw. Het tarief begint bij $ 6 per uur en loopt op tot $ 30 per dag. Parkeren per dag in garages 1 en 2 is goedkoper en deze zijn verbonden met de terminal via shuttlebussen die u bij perrons 2D en 2F kunt nemen.

Internet

Laptop- en tabletgebruikers hebben in de gehele terminal gratis toegang tot wifi.

Luchthavens in de buurt