KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Monument La Rotonda, Guayaquil
 

“De parel van de Pacific”

Boek vliegtickets naar Guayaquil en wandel naar de verlichte La Rotonda of langs het water op de vernieuwde Malecón 2000. Vanaf de klokkentoren heeft u mooi zicht, maar voor een nog beter uitzicht beklimt u Cerro Santa Ana. Nu kunt u pas echt goed zien hoe gezellig de oudste wijk Las Peñas is met haar gekleurde houten huisjes en kronkelige steegjes!

Leguanen rond de kathedraal

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar de begraafplaats van Guayaquil is met zijn indrukwekkende tombes en mausoleums een fascinerende plek om te bezoeken. Bewonder ook de gouden altaars van de kerken La Merced en San Francisco. En sla de Catedral Metropolitana de Guayaquil niet over. Het ligt aan het Bolivia Park waar gigantische tamme leguanen rondlopen. Dus schrik niet! Guayaquil is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Ecuador. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Guayaquil!

Kunst en Panamahoedjes

Liefhebbers van de lokale kunst kunnen hun hart ophalen in Museo Nahim Isaías waar werken uit de koloniale periode te bezichtigen zijn. Ook in Museo Antropológica y de Arte Contemporáneo kunt u terecht. Bonus: hier worden ook archeologische en astrologische tentoonstellingen gehouden. Voor lokale producten gaat u naar de stallen in de overdekte markt, de Mercado Sur. En op El Mercado Artesanal schaft u een originele Panamahoed aan. Guayaquil is dus meer dan alleen een perfect vertrekpunt voor uw reis naar de Galápagos-eilanden!

Vliegtickets naar Guayaquil voor prachtige vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Guayaquil boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Ecuador snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Guayaquil

 

yelp
Guayaquil: Hotspots

Meer hotspots
 

Guayaquil: soortgelijke bestemmingen