KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Quito met de Cotopaxivulkaan
 

Cultuur en natuur in overvloed

Ecuador ervaren op grote hoogte? Boek vliegtickets naar Quito en ontdek de op één na hoogste hoofdstad van de wereld. Bezoek Parque Metropolitano, het grootste stadspark van Zuid-Amerika of wandel door de oude binnenstad met meer dan 40 kerken. Op de plek van het Mitad del Mundo-monument staat u precies op de evenaar en dus heel even in het midden van de wereld. En wie er even tussenuit wil, kan genieten van de prachtige natuur die Quito omringt.

Ontdek de schatten van Quito

Levendige pleinen, kronkelende straten en eeuwenoude architectuur: het stadscentrum van Quito is adembenemend mooi en wordt ook wel de 'Schatkamer van de Zuid-Amerika' genoemd. Bezoek de prachtige kloosters van San Francisco en Santo Domingo, en het jezuïetencollege van La Compañía. De fascinerende interieurs bieden een mix van Spaanse, Italiaanse, Moorse, Vlaamse en inheemse kunst. Heeft u het warm gekregen? Koel dan af met een ceviche, een heerlijke koude vissoep. Quito is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een lange vakantie in Ecuador. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Quito!

Geniet van de vele vergezichten op de stad

Wilt u genieten van het ultieme uitzicht van de Andes? Bezoek dan El Panecillo, een heuvel van vulkanische oorsprong, midden in de stad. Of rijd langs de hellingen van de Pichincha-vulkaan en neem hier de kabellift. Deze brengt u tot een hoogte van 4.000 meter. In de wijk La Mariscal kunt u oude ambachten bewonderen die in Quito zoveel te vinden zijn. Hier vindt u prachtige tapijten van lamawol, allerhande sieraden en etnische kunst. Een leuke souvenir voor thuis!

Vliegtickets naar Quito voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Quito boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Ecuador snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Quito

 

yelp
Quito: Hotspots

 

Quito: soortgelijke bestemmingen