KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline

Suriname

De historische binnenstad van Paramaribo

Onthaasten in het tropisch regenwoud

Zin in een ontspannen vakantie in het oerwoud? Boek vliegtickets naar Suriname en ga abseilen bij Berg en Dal of neem een duik in de bruine Colakreek. Op de stranden van natuurgebied Galibi kunt u zien hoe reuzenschilpadden hun eieren leggen. Suriname kent veel verschillende verschillende bevolkingsgroepen. Ontdek het leven in de dorpen van de indianen en de Marrons en verblijf in een van de relaxte resorts aan de Surinamerivier.

 

Naar Suriname

Watervallen en kousenband

Vanaf Brownsberg-natuurpark begint het Amazonegebied van Suriname. Hier ziet u apen slingeren en bosvarkens struinen. Of spot bijzondere vogels zoals toekans en trompetvogels. Na een wandeling naar een van de klaterende watervallen kijkt u vanaf de berg uit op het Brokopondo-stuwmeer. Honger gekregen? Mooi, want Surinamers houden van eten. Geniet samen met de vrolijke bevolking van een bord roti, een gerecht dat bestaat uit brood, kip, aardappelen en kousenband. Probeer ook pom, een ovenschotel met kip die vooral op feestjes wordt geserveerd. Natuurlijk onder het genot van een blikje typisch Surinaamse Fernandes. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Suriname! 

Koloniale panden en koffieplantages

Paramaribo is de enige grote stad in Suriname, de rest van het land bestaat voornamelijk uit jungle. Bezoek hier het Numismatisch Museum, een muntenmuseum, en bekijk het historische centrum vol houten herenhuizen uit de koloniale tijd. Op zondag wordt op het Onafhankelijkheidsplein de vogeltjesmarkt georganiseerd, een begrip in Paramaribo. Wandel langs tientallen vogelkooitjes en luister goed naar het getjilp. De meest luidruchtige vogel wint! Net buiten de stad liggen veel plantages in het Commewijne-district. Huur een fiets en reis af naar Peperpot: op deze voormalige koffieplantage kunt u een rondleiding nemen. Vanaf hier trekt u met een kano ook zo het aangrenzende Peperpot Nature Park in: een paradijs voor vogelliefhebbers.

Vliegtickets naar Suriname voor een ontspannen vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Suriname boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Suriname snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

Suriname: alle bestemmingen

Paramaribo EUR 630