Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Een Olympisch sportparadijs

Net buiten het centrum van Calgary ligt het Canada Olympic Park. In 1988 was dit het middelpunt van de Olympische Winterspelen, maar ook nu zijn er in dit park nog vele sportwedstrijden. En niet alleen professionele atleten komen af op dit prachtige park. Ook toeristen kunnen er terecht voor lessen en recreatie.

Bewoners van Calgary hebben de prachtige Rocky Mountains tot hun beschikking, maar in principe hoeven ze niet eens de stad uit om te leren skiën. Daarvoor kunnen ze immers prima terecht bij Canada’s grootste skischool, in het Olympisch Park. Snowboarders worden evenmin vergeten: ze kunnen er terecht op de spectaculaire half pipe die even steil is als het exemplaar dat in Sochi gebruikt werd tijdens de Winterspelen van 2014. Ook ’s zomers is er volop actie: u kunt er bijvoorbeeld mountainbiken of langs ziplines roetsjen.

De Olympische sfeer is gebleven
De Olympische sfeer is gebleven

Calgary

Mee met een bobsleepiloot

In 1988 was het Olympisch Park het middelpunt van de Spelen. Hier vonden met name de competities voor schansspringen, bobsleeën en rodelen plaats. De faciliteiten van toen zijn altijd goed onderhouden. En voor wie het aandurft: u kunt hier een enerverend bobsleeritje maken onder begeleiding van een professionele piloot.

Elke winter trekt het park rond de 300.000 bezoekers. En met recht: alle denkbare ski- en snowboardfaciliteten zijn er te vinden. ’s Zomers is het park populair bij mountainbikers, die maar liefst 25 kilometer aan paden tot hun beschikking hebben. Er is ook een lift die de klim naar boven wat gemakkelijker maakt. Het park is verder een dankbare locatie voor zomerfestivals: een van de bekendste is het drukbezochte muziekfestival Badlands.

Durfals kunnen met een professional in een bobslee
Skiën in de stad

Sports Hall of Fame

In 2011 is de Canada’s Sports Hall of Fame toegevoegd aan het Olympisch Park. Hier worden meer dan 500 grootheden uit de Canadese sportgeschiedenis vereerd. In maar liefst 50 interactieve exposities kunt u beleven hoe uitzonderlijk hun prestaties zijn. Bezoekers kunnen het bijvoorbeeld proberen op te nemen tegen Chantal Petitclerc, de atlete die het wereldrecord rolstoelracen op haar naam heeft staan. Maar ook schaduwboksen behoort tot de mogelijkheden, net als een 3D-simulatie van een ijshockeywedstrijd.
Canada’s Sports Hall of Fame