Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Banff: het hart van de Rockies

In het adembenemend mooie Banff National Park ligt de Canadese wildernis aan uw voeten. In dit park vol bergen, rivieren en een smaragdgroen meer wandelt u ’s zomers door hoge bergweiden vol bloemen en diepe, ongerepte valleien vol dierenleven. In de winter skiet u er in de beste poedersneeuw van Noord-Amerika.

Sinds het park in 1985 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is het uitgegroeid tot een van Canada’s topbestemmingen voor natuur- en outdoorsportliefhebbers. De voorzieningen zijn uitstekend: na een enerverende dag kunt u prima terecht in een zeer comfortabel hotel en tussendoor kunt u ook nog een galerie bezoeken. Het park ligt op 2 uur rijden ten westen van Calgary.

Bergmeer in Banff National Park
Bergmeer in Banff National Park

Calgary

Bow Lake langs de Icefields Parkway

Het eerste nationale park van Canada

Banff National Park, dat in 1885 is opgericht, is Canada’s oudste nationale park. In het begin besloeg het nog maar een bescheiden 26 vierkante kilometers rondom verschillende heetwaterbronnen. Inmiddels bestaat het park uit 6.641 vierkante kilometers aan beschermd natuurgebied in het hart van de Rocky Mountains. Het smaragdgroene Lake Louise is met het gelijknamige dorp aan de oever een van de grootste publiektrekkers. Maar daar houdt het zeker niet bij op: ook zeer populair zijn de Sunshine Meadows, weiden die zo weelderig begroeid zijn met bloemen dat u zich er in het decor van luchtverfrissersreclames waant. De schoonheid strekt zich uit tot de messcherpe bergpieken die hoog in de hemel reiken. Ze reflecteren in de spiegelende meren langs de Icefields Parkway, een spectaculaire autoroute die u zeker niet mag missen.
Lake Louise

IJswatervallen fotograferen

Hoewel Banff met name bekend staat als hét Canadese wandelparadijs, kunt u er nog veel meer doen dan wandelen alleen. Wat te denken van heliskiën, wildwatervaren en bergbeklimmen? Of, wellicht met iets minder adrenaline, golfen of vogelen? Waar u ook voor kiest, de spectaculaire vergezichten krijgt u er gratis bij. Het ultieme perspectief vindt u tijdens een helikoptertour, bijvoorbeeld langs de flanken van Mount Assiniboine, die ook wel ‘de Matterhorn van de Canadese Rockies’ wordt genoemd. De gletsjers en ijswatervallen zijn een droom voor fotografen.
Overzicht over Mount Assiniboine